IniciBlogLlum ambiental: què és i com utilitzar-la en els teus projectes d'il·luminació professional
Tornar
il·luminació Interior

Llum ambiental: què és i com utilitzar-la en els teus projectes d'il·luminació professional

12 Feb 2024
#Interior

Aprendre a utilitzar els diferents tipus de llum que hi ha és un pas important per aconseguir espais funcionals i amb l'ambient perfecte. En aquest context, la llum ambiental és una de les més importants i la seva utilització és la primera que has d'aprendre per complementar-la amb totes les altres.

 

Així que, si vols saber exactament de què es tracta i com pots utilitzar-la de manera professional en els teus projectes, aquest article t'interessa.

 

luz ambiental

 

Llum ambiental: què és i característiques


Encara que semblin conceptes diferents, en realitat la llum ambiental i la general són el mateix tipus. Es tracta d'un tipus de llum que aporta una visibilitat bàsica en qualsevol espai i podem veure-la en llums de sostre que no produeixen ombra ni enlluernaments, llums de peu, de sobretaula, etc.

 

La llum ambiental és útil sobretot per crear atmosferes i ambients diferents. Però, tot i que en certa manera tots els tipus de llum serveixen d'una manera o una altra per crear ambients, a la llum ambiental cobren més importància aspectes com el color de la llum o el disseny de les lluminàries.

 

En definitiva, la llum ambiental és un tipus d'il·luminació que serveix per veure un espai en el seu conjunt, aportant una base de llum general més tènue.

 

luz ambiental 1

 

Amb quins tipus de lluminària es complementen


Generalment, la llum ambiental pot complementar-se amb tot tipus de llums, ja que serveix com una base que aporta una llum suau i homogènia, però hi ha alguns tipus de llum amb els quals és més freqüent utilitzar-la i amb els que s'obtenen grans resultats:

  • Llum puntual
  • Llum d'accent
  • Llum indirecta
  • Llum difusa


Aquests tipus d'il·luminació combinats amb la llum ambiental poden donar com a resultat diferents ambients si variem la intensitat de la llum, la seva localització o el color, entre altres coses.


Com utilitzar la llum ambiental en projectes d'il·luminació professional


Algunes lluminàries amb què pots aconseguir una llum ambiental completament professional són:

  • Llums de sobretaula amb pantalla
  • Llums de sòl
  • Llums penjolls amb dissenys atractius
  • Tires de led en cortiners
  • Tires de led en fossajats de sostre

Col·locar les lluminàries en zones com cortiners o fossajats, de fet, és una de les tècniques que més estan triomfant en els darrers anys, ja que la llum ambiental que s'aconsegueix és discreta i les lluminàries romanen ocultes en tot moment.

 

Aquests efectes, a més, són possibles gràcies a la versatilitat de les tires led, que permeten ser col·locades en tot tipus d'espais i amb propòsits molt diferents. Precisament per això, aquest tipus de lluminàries s'han convertit en el gran aliat de la llum ambiental a qualsevol espai.

 

Addicionalment, el més comú és utilitzar llums penjants decoratives i llums de sobretaula o sòl.

 

luz ambiental 2

 

Espais on utilitzar llum ambiental


En espais com sales o menjadors, en canvi, cobra més importància el disseny, ja que la llum ambiental també és, en certa manera, decorativa. En aquest sentit, les lluminàries han de tenir un estil d'acord a la resta de el disseny de l'estada per poder actuar com un element decoratiu més.

 

En Far Barcelona comptem amb anys d'experiència en il·luminació. Amb nombrosos projectes lumínics d'èxit a la nostra esquena, posem a la teva disposició els nostres coneixements per resoldre qualsevol dubte sobre la llum ambiental i de qualsevol altre tipus perquè puguis aconseguir el millor resultat del teu projecte d'arquitectura o interiorisme. A més, en el nostre catàleg tens al teu abast una àmplia gamma de tot tipus de lluminàries on estem segurs que trobaràs el que necessites, T'hi esperem!

 

Imatges del Projecte Sequra.