IniciVentilador de sostre

Ventilador de sostre: l'element decoratiu i funcional que torna per a revolucionar l'interiorisme

1. Què és un ventilador de sostre

 

Un ventilador de sostre és una de les opcions de ventilació més tradicionals que, a través del moviment de les aspes, aconsegueix moure l’aire d’una estança, renovar-lo i fer-lo més fresc d’una manera saludable i natural.

 

¡Descarrega't el Catàleg FARO 2021! Amb tots els nostres dissenys d'aquest any

 

 Tot i que hi ha altres formes de ventilació capaces de crear més frescor, i fins no fa molt encara resultava difícil veure’ls com un element decoratiu, els ventiladors de sostre són actualment un dels elements de moda en interiorisme per diversos motius.

2.Beneficis del ventilador de sostre

 

 Avui dia, són un dels sistemes de ventilació més demanats precisament per tots els beneficis que

tenen:

 

 

 

  • Són una font natural de frescor
  • Són respectuosos amb el medi ambient
  • Creen una sensació de confort i benestar absolut
  • La seva versatilitat fa que siguin adequats per a qualsevol estança 
  • Amb dissenys moderns i atractius

 I tot això els situa com una de les opcions favorites no només per ventilar i refrescar, sinó també com un element més de la decoració que afegeix personalitat a qualsevol espai.

 

 

 

 

Ventiladors de sostre de disseny: climatitza i decora el teu espai

No fa massa temps, els sistemes de ventilació només complien amb la necessitat bàsica d’airejar espais i aportar una mica de frescor als interiors, i tot i que en aquell temps resultava difícil concebre’ls com un element més de decoració, avui han passat a ser un dels favorits en el disseny d’interiors per crear espais sofisticats, fins i tot amb estils molt diferents. 

Des de la creació del primer ventilador de sostre el 1882, aquests sistemes de ventilació no han parat d’evolucionar fins a arribar al que són avui dia, peces de disseny capaces de millorar espais interiors i exteriors amb estils innovadors i delicats, que aporten un punt diferenciador que ja s’ha convertit en tendència.

 

Un element que torna a estar de moda

A més de ser un bon complement per a altres fonts d’aire més intenses com els aires condicionats, la brisa que aporten a espais com terrasses, hotels o llars és molt més saludable, natural i còmoda que la de qualsevol altre tipus de ventilació com els ventiladors de terra o de paret. 

I tot i que encara segueixen sent desconeguts per a molts usuaris, els actuals dissenys pràctics i estilosos i el confort que proporcionen fan que fins i tot en els llocs menys calorosos siguin un altre element que no pot faltar.

La possibilitat de triar ventiladors de sostre d’acord amb tot tipus d’estils ha fet que es converteixin de nou en una moda que ja està arrasant en l’interiorisme. 

 

Ventiladors estalviadors d’energia

 

 

Els ventiladors de sostre són una opció de ventilació i renovació de l’aire molt més econòmica que qualsevol altra. El funcionament d’un ventilador de sostre a una velocitat mitjana consumeix només de 15 a 30 watts, per la qual cosa es tracta d’una opció econòmica i respectuosa amb el medi ambient que resulta de gran utilitat a qualsevol època de l’any

 

 

És saludable i millora l’ambient

La forma de ventilar dels ventiladors de sostre no és gens perjudicial per a la salut en comparació amb qualsevol aparell d’aire condicionat. Els aires condicionats generen aire de forma artificial, i l’ambient que creen és el principal responsable d’aquests refredats estiuencs que tothom odia.

Els ventiladors de sostre, tanmateix, no produeixen aire, sinó que mouen el que ja hi ha en un espai, cosa que resulta molt més saludable i dona una sensació infinitament més natural. A més, a diferència d’altres sistemes de ventilació, els ventiladors de sostre no emeten cap tipus de gasos tòxics, per la qual cosa no només resulten una opció molt més sana, sinó també més respectuosa amb el medi ambient.

 

Ambiente de ventilaciónNo resseca l’ambient

Aquests ventiladors, a diferència dels de paret o de terra, no creen un corrent d’aire de turbina que incideix sobre un punt concret, més aviat fan que es percebi l’aire que mouen com una suau brisa amb la qual poder estar tot el dia sense tenir com a resultat una gola resseca. Aquests ventiladors, per tant, milloren la qualitat de l’aire en els espais en els quals vivim, contribueixen al nostre benestar i a la nostra salut i, el més important, sense ressecar l’ambient.

 

Ventiladores silenciososVentiladors de sostre silenciosos

Els ventiladors de sostre són una de les formes més discretes de ventilar un espai. Els nous dissenys moderns creats amb materials lleugers són capaços de crear corrents d’aire d’una forma tan silenciosa que gairebé no es notarà que estan encesos.

A diferència d’altres aparells, els ventiladors de sostre són l’opció perfecta per aconseguir el punt just de frescor durant la nit o el dia sense ni tan sols notar-ne el moviment.

 

Solución efectivaAllunya els insectes 

I per si no fos prou ventilar una estança amb aire natural i saludable, els ventiladors de sostre també són la solució més efectiva per combatre insectes com mosquits i mosques amb l’aire que mouen les aspes.

 

Facilitat i rapidesa d’instal·lació del ventilador de sostre

La instal·lació dels ventiladors de sostre sol ser un tema que espanta i causa inseguretat als usuaris, però en realitat, es tracta d’una cosa senzilla, per a la qual només s’han de tenir alguns factors en compte. 

Aquesta instal·lació és molt més simple que la de qualsevol aparell d’aire condicionat, ja que els ventiladors de sostre són molt més lleugers i manejables, i es poden instal·lar en qualsevol lloc en el qual hi hagi un punt de llum. 

A més, al contrari del que se sol pensar, un ventilador de sostre no s’ha de balancejar ni fer cap soroll inesperat després de la instal·lació, però és important assegurar-se que aquesta es du a terme correctament no només per seguretat, sinó també per a què funcioni com ho hauria de fer

La instal·lació pot dependre de diversos factors, però principalment del tipus i la forma del sostre en el qual es col·loqui cada ventilador, si es tracta de sostres inclinats, sostres de pladur, de palla, etc.

 

 

¡Descarrega't el Catàleg FARO 2021! Amb tots els nostres dissenys d'aquest any

3. Tipus de ventilador de sostre

 

Hi ha tants tipus de ventiladors de sostre com estances en les quals es puguin col·locar. Depenent de la mida de l’espai, de l’estil, de la funcionalitat, del sostre, etc., sempre hi ha un ventilador perfecte per a cada cas concret.

 

 

Ventilador de sostre amb llum

La possibilitat d’utilitzar-los sempre que calgui sense preocupar-se pel consum energètic i el confort que creen en una llar, han fet que siguin l’opció triada cada vegada per més usuaris. 

A més, l’opció d’incorporar llum en els mateixos ventiladors també suposa un resultat molt pràctic, ja que es pot il·luminar, ventilar i decorar al mateix temps, i resulten bastant còmodes per a la vida diària.

 

Ventilador de sostre sense llum

Tot i que els ventiladors de sostre amb llum resulten molt funcionals, per als espais grans convé utilitzar aquells que no tenen llum incorporat. En llocs com salons o sales d’estar, el ventilador pot ser un element decoratiu que aporti personalitat i originalitat, i en aquests casos el llum incorporat no resultaria tan pràctic.

 

Ventiladors intel·ligents


 

A més dels tipus més tradicionals dels que segur has sentit parlar, hi ha ventiladors de sostre intel·ligents dissenyats per FARO Barcelona, que són molt més moderns i que fan possible que puguis controlar-los fins i tot des del teu telèfon intel·ligent o la teva tauleta

Mentre les cadenes pengen del ventilador i tenen un difícil accés, els comandaments a distància són delicats i es poden perdre, i els reguladors de paret necessiten una instal·lació, el control intel·ligent fa possible manejar tots els ventiladors d’un habitatge des del mateix telèfon intel·ligent. A més, l’aplicació és compatible amb Alexa, Google Assistant i Siri, i té les mateixes funcionalitats que un comandament a distància, només que, tractant-se d’un telèfon intel·ligent, segur que no es perd. 

 

Ventilador per a sostre inclinat

 

 

La majoria dels ventiladors de sostre estan preparats per a diferents tipus de sostre, fins i tot els inclinats, però cal tenir en compte aquesta inclinació, ja que pot afectar factors com la longitud de les pales. I és que, tot i que el ventilador pengi recte en un sostre inclinat, les pales podrien xocar, per la qual cosa és important tenir en compte la inclinació màxima que pot tenir el sostre. 

L’espai que hi ha d’haver entre les pales del ventilador i el sostre, la paret o qualsevol objecte amb el qual pugui xocar, ha de ser mínim de 20 cm i l’angle màxim d’inclinació del sostre ha de ser de 20º perquè es pugui col·locar un ventilador.

A més, cal triar ventiladors que siguin aptes per a sostres inclinats, ja que no qualsevol val. El floró dels ventiladors per a sostres inclinats permet inclinar també els ventiladors per a què no xoquin amb el sostre ni pengin d’una forma poc natural. 

 

 

 

Ventilador de sostre amb comandament a distància

Els dissenys moderns que tenen un comandament a distància fan possible una comoditat absoluta i una gran versatilitat a l’hora d’utilitzar un ventilador de sostre.

I és que ara es pot controlar la velocitat del ventilador, encendre’l i apagar-lo sense aixecar-se, només utilitzant un comandament que funciona amb control remot. Alguns fins i tot inclouen temporitzador, per poder-ne programar el funcionament durant la nit o altres moments del dia en els quals no se’n pugui estar pendent.

 

Accessoris per a ventiladors de sostre

Els ventiladors de sostre també tenen uns accessoris que en poden transformar l’aspecte i la funcionalitat completament. Des de les barres en les quals se sostenen fins als llums que incorporen, passant pels reguladors de paret, el conjunt de comandament a distància o els receptors Smart capaços de convertir-los en aparells intel·ligents.

 

Ventilador de sostre segons el motor

 

 

 

Hi ha dos tipus de motors en els ventiladors de sostre: els AC, que funcionen amb corrent altern i els DC, que funcionen amb corrent directe i suposen, per tant, una disminució de la quantitat d’energia utilitzada.

 

Ventilador de sostre amb motor DC

A FARO Barcelona utilitzem principalment aquells amb motor DC, ja que consumeixen menys energia i resulten més eficients que els segons. També tenim ventiladors amb motors AC, tanmateix, la tendència del sector és utilitzar motors DC per diversos motius:

  • Funcionen amb corrent continu, que evita malgastar energia.
  • Aprofiten tota l’energia que consumeixen, que segueix sent mínima.
  • Són més silenciosos, ja que exigeixen menys fricció del motor.
  • Són més duradors, perquè el funcionament és més òptim.

A més, els motors DC són més petits i discrets que els AC, per tant, fan possible dissenys més senzills i d’una mida més petita que els altres. Els primers són lleugerament més silenciosos, fet que els fa també perfectament aptes per utilitzar-los durant la nit sense que suposin cap molèstia.

 

4. Preguntes frequents sobre ventiladors de sostre

 

 

Tot i que els ventiladors de sostre ja són una veritable tendència en el disseny d’interiors, encara segueixen sorgint molts dubtes quant a la instal·lació, l’elecció del ventilador just o altres factors d’interès.

 

 

Com triar un ventilador de sostre

A l’hora de triar un ventilador de sostre és important tenir en compte diversos factors, com la mida de l’espai en el qual s’hagi de col·locar, ja que serà decisiu per triar la mida més adequada del ventilador. I és que incorporar ventiladors massa grans pot saturar l’espai en el qual estiguin, i el fet que siguin massa petits pot fer que el flux d’aire no sigui el més indicat per a aquell lloc.

Tanmateix, tot i que el pensament habitual porta a triar els models de ventiladors de sostre més petits, pensant que així seran més discrets i s’integraran millor a l’espai, el més recomanable és utilitzar ventiladors més grans, ja que una longitud més gran de les aspes implica que, amb un moviment molt més lent, es mou més quantitat d’aire.

Un ventilador de sostre petit, en canvi, necessita més velocitat per produir la mateixa brisa, i aquesta velocitat és precisament la que farà que cridi més l’atenció en comptes de passar desapercebut, com un element decoratiu més.

Per triar el ventilador perfecte, hauràs de valorar alguns factors més com l’alçària, la inclinació o el tipus de sostre en el qual s’hagi d’instal·lar, ja que això determinarà quin tipus de ventilador caldrà. 

De qualsevol manera, el disseny dels ventiladors pot ser molt variat avui dia, i a FARO Barcelona podràs trobar una gran varietat de tipus, mides i estils que s’adaptaran a la perfecció al disseny del teu projecte d’interiorisme. Tingues en compte que un ventilador és un producte amb una gran durabilitat, per la qual cosa abans de triar-lo hauràs de considerar tots els materials, estils i les mides que més s’adaptin a l’espai que estàs creant.

 

 

Consum del ventilador de sostre

És probable que, actualment, els aparells d’aire condicionat siguin concebuts com la millor manera de ventilar un lloc. Tanmateix, els ventiladors de sostre són solucions molt més eficients. Aquesta alternativa consumeix molta menys energia, i estalvia fins a un 50 % enfront de qualsevol aire condicionat, per tant, ja no t’hauràs de preocupar per les factures de la llum en els moments més calorosos de l’any.

Els ventiladors de sostre funcionen amb electricitat corrent, i fins i tot a la intensitat més baixa, són capaços de moure l’aire necessari i creen una brisa semblant a la que se sent a la vora del mar.

 

Quantes pales ha de tenir un ventilador

Hi ha la falsa creença que com més aspes tingui el ventilador de sostre, més aire mourà, però res més lluny de la realitat. De fet, el moviment de l’aire que genera el ventilador té més a veure amb altres factors com la inclinació de les aspes o la longitud d’aquestes, i quant al nombre, passarà tot al contrari del que se sol creure: com menys aspes, més aire es mourà.

De fet, els models amb menys aspes es recomanen per a espais més grans, i aquells amb més aspes, per a refrescar més suaument.

 

Com ha de girar un ventilador de sostre 

Un dels grans avantatges de comptar amb un ventilador de sostre és la possibilitat de tenir una ventilació suau i constant en un espai, i això és aplicable tant a l’estiu com a l’hivern.

I és que el moviment de les aspes d’un ventilador pot fer que sigui perfecte per a una temporada o una altra. En la temporada d’estiu, les aspes hauran de girar en el sentit contrari de les agulles del rellotge per crear una brisa agradable i refrescant que ajudi a ventilar el lloc.

 

 

 

 

Funció inversa

Utilitzar els ventiladors de sostre programant el moviment de les aspes en sentit de les agulles del rellotge et donarà la possibilitat d’utilitzar-lo també a l’hivern.

En aquesta època de l’any, el moviment de les aspes en sentit oposat serveix per fer circular l’aire calent de la forma més eficient, perquè elimina l’estratificació de l’aire calent sense crear corrents d’aire descendent que et puguin molestar. Un ventilador de sostre resulta útil durant tot l’any, només has de saber com utilitzar-lo d’una forma òptima.

 

On es pot col·locar el ventilador de sostre

Tot i que un ventilador de sostre que funciona a una velocitat normal no resulta gens perillós, a velocitat màxima pot causar un dany si s’hi xoca. És per això que l’espai en el qual es col·loqui ha de tenir un sostre suficientment alt com per evitar que passi una cosa així.

 

Colocar un ventilador de techo Alçària mínima per col·locar un ventilador de sostre

Generalment, es recomana que els ventiladores de sostre no pengin per sota de 2,30 m en zones de pas, tot i que es podria col·locar més baix si se situa en zones com a sobre d’una taula de menjador o un llit, on el risc de xocar amb el ventilador és mínim. 

La distància que hi hagi entre el ventilador i el sostre també és important, de fet, si el ventilador se situa en un sostre més alt de 2,80 m serà convenient també utilitzar tiges amb una extensió més gran. Tanmateix, aquesta distància no ha de ser excessiva, perquè el ventilador es podria moure més de l’esperat i donar sensació d’inseguretat, fins i tot encara que en realitat estigui perfectament instal·lat.

 

 

 

 

Quin tipus de neteja i manteniment necessita el ventilador

Els ventiladors de sostre s’han de netejar i revisar cada cert temps per garantir-ne el bon funcionament i la seguretat. Per netejar-los n’hi ha prou amb fer-ho amb un drap humit i revisar la fixació del suport del sostre. En qualsevol cas, és important assegurar-se que, després de desmuntar qualsevol part, tot quedi perfectament collat per evitar una vibració molesta quan es posi a funcionar.

 

Ventiladors de sostre FARO

Els ventiladors de sostre de FARO Barcelona són sinònim de qualitat, i és que cada un dels ventiladors fabricats és provat i comprovat per garantir el millor funcionament i la millor qualitat. A més, tenen una garantia per al motor de fins a 15 anys.

 

Disseny i tecnologia en ventiladors de sostre FARO

A FARO Barcelona podràs trobar més de 80 dissenys diferents de ventiladors de sostre entre els quals triar, que s’adapten a tot tipus d’estils, tots amb l’última tecnologia i amb el motor amb el millor rendiment possible.

Si encara tens dubtes de quin ventilador necessites, aquest article respon a les 5 preguntes més típiques en comprar un ventilador nou.

Varietat de productes 

La nostra oferta de ventiladors destaca no només per la qualitat i la tecnologia que incorporen, sinó també per ser una de les gammes més variades del mercat, amb tot tipus d’estils, dissenys, colors, materials i mides que faran que puguis trobar un ventilador a mida per a cada lloc.

 

New call-to-action

Ventiladors de sostre amb llum
DESCOBRIR MODELS
Ventiladors de sostre sense llum
DESCOBRIR MODELS
Accessoris per a ventiladors de sostre
 
VEURE ACCESSORIS