IniciVentilador de sostre

Ventilador de sostre: l'element decoratiu i funcional que torna per a revolucionar l'interiorisme

 

El ventilador de sostre és una de les opcions de ventilació més tradicionals que, a través del moviment de les seves aspes, aconsegueix moure l'aire d'una estada, renovar-lo i fer-lo més fresc d'una manera saludable i natural.

 

És per això que és una de les opcions favorites no sols per a ventilar i refrescar, sinó també per a afegir un punt personalitat a l'interiorisme de qualsevol espai.

 • Són una font de frescor saludable
 • Són respectuosos amb el medi ambient
 • Creen una sensació de confort i benestar absolut
 • La seva versatilitat fa que siguin adequats per a qualsevol estada
 • Consumeixen un 70% menys que altres sistemes
 • Són útils tant a l'estiu com hivern
Ventiladors de sostre amb llum
DESCOBRIR MODELS
Ventiladors de sostre sense llum
DESCOBRIR MODELS

Tipus de ventiladors de sostre

Existeixen tants tipus de ventiladors de sostre com estades en les quals es poden col·locar. Depenent de la grandària de l'espai, de l'estil, de la funcionalitat, del sostre, etc., sempre hi ha un ventilador perfecte per a cada cas concret.

 

Ventilador de sostre amb llum

Els ventiladors de sostre amb llum són especialment útils, ja que en incorporar llum, permeten il·luminar, ventilar i decorar al mateix temps o de manera independent, resultant una opció bastant còmoda per a la vida diària.

 

Per exemple, si no hi ha molts punts de llum a la sala, es poden col·locar sobre en un dormitori, damunt de la taula del menjador o en una sala d'estar, per a afavorir el confort gràcies a la suau brisa fresca i agradable que produeixen.

 

Ventilador de sostre sense llum

Encara que els ventiladors de sostre sense llum resulten molt funcionals, per als espais grans és convenient utilitzar ventiladors de sostre sense llum incorporada. I és que en aquests casos la llum incorporada no resultaria tan pràctica. Si l'estada disposa de punts de llum, no és necessari afegir llum extra en el ventilador.

 

 

Ventiladors intel·ligents

A més dels tipus més tradicionals que els que segur hauràs sentit parlar, existeixen ventiladors de sostre intel·ligents dissenyats per FARO Barcelona, que són molt més moderns i que fan possible que puguis controlar-los fins i tot des del teu telèfon intel·ligent, tauleta, Alexa o altres dispositius intel·ligents.

 

Mentre les cadenes pengen del ventilador i tenen un difícil accés, els comandaments a distància són delicats i poden perdre's i els reguladors de paret necessiten una instal·lació, el control intel·ligent fa possible manejar tots els ventiladors d'un habitatge des del mateix telèfon intel·ligent. A més, l'aplicació és compatible amb Alexa, Google Assistant i Siri i té les mateixes funcionalitats que un comandament a distància, només que, tractant-se d'un telèfon intel·ligent, segur que no es perd.

 

Ventilador de sostre per a exteriors

La brisa natural, fresca i suau que proporciona un ventilador de sostre és perfecta tant per a interiors com per a exteriors. No obstant això, és necessari tenir en compte algunes consideracions per a poder utilitzar-los en espais oberts, com l'índex de Protecció 44 (IP44) necessari per a oferir la protecció que el ventilador necessita enfront de l'entrada de pols i aigua, ja que en l'exterior es trobarà exposat a les inclemències del temps.

 

Ventilador per a sostre inclinat

La majoria dels ventiladors de sostre es poden instal·lar en sostres inclinats, però és necessari tenir en compte aquesta inclinació, perquè pot afectar factors com la longitud de les pales. I és que, encara que el ventilador pengi recte en un sostre inclinat, les pales podrien xocar, per la qual cosa és important tenir en compte que la inclinació màxima del sostre.

 

L'espai que ha d'haver-hi entre les pales del ventilador i el sostre, la paret o qualsevol objecte amb el qual pugui xocar, ha de ser mínim de 20 cm i l'angle màxim d'inclinació del sostre ha de ser de 20° perquè sigui possible col·locar un ventilador.

 

A més, és necessari triar ventiladors que siguin aptes per a sostres inclinats, ja que no qualsevol val. El floró dels ventiladors per a sostres inclinats permet inclinar també els ventiladors perquè no xoquin amb el sostre ni pengin d'una forma poc natural.

 

Ventilador de sostre amb comandament a distància

Els dissenys moderns que compten amb comandament a distància fan possible una comoditat absoluta i una gran versatilitat a l'hora d'utilitzar un ventilador de sostre.

 

I és que ara és possible controlar la velocitat del ventilador, encendre'l i apagar-lo sense aixecar-se, tan sols usant un comandament que funciona amb control remot. Alguns fins i tot inclouen temporitzador, per a poder programar el seu funcionament durant la nit o altres moments del dia en què no sigui possible estar pendent.

Accessoris per a ventiladors de sostre
 
VEURE ACCESSORIS

Accessoris per a ventiladors de sostre

Els ventiladors de sostre també compten amb accessoris que poden transformar el seu aspecte i funcionalitat per complet. Des de les barres en les quals se sostenen fins a les llums que incorpora, passant pels reguladors de paret, els kits de comandament a distància o els receptors Smart capaços de convertir-los en aparells intel·ligents.

  

Ventilador de sostre motor DC o AC

Aquesta és una dels dubtes més freqüents en triar un ventilador de sostre. És millor l'AC o DC? La diferència entre el motor AC i el DC és la següent:

 • Motor AC: Usen el corrent altern i variant. És com l'energia dels endolls, no sempre té el mateix valor, es mouen entre un rang.
 • Motor DC: Converteixen el corrent altern en corrent continu o directe, gràcies al transformador que inclou el motor del ventilador. D'aquesta manera, generen sempre la mateixa tensió en una única direcció.

 

A Faro Barcelona utilitzem principalment aquells amb motor DC, ja que consumeixen menys energia i resulten més eficients que els segons. També disposem de ventiladors amb motors AC, no obstant això, la tendència del sector és usar motors DC per diversos motius:

 • Funcionen amb corrent continu, evitant malgastar energia.
 • Aprofiten tota l'energia que consumeixen, que continua sent mínima.
 • Són més silenciosos, ja que exigeixen menor fricció del motor.
 • Són més duradors perquè el seu funcionament és més òptim.

 

A més, els motors DC són més petits i discrets que els AC, per la qual cosa fan possible dissenys més senzills i de menor grandària que els altres. Els primers són lleugerament més silenciosos, la qual cosa els fa també perfectament aptes per a utilitzar-los durant la nit sense que suposin cap molèstia.

Preguntes freqüents sobre ventiladors de sostre

Encara que els ventiladors de sostre són ja una veritable tendència en el disseny d'interiors, encara continuen sorgint molts dubtes quant a la seva instal·lació, l'elecció del ventilador just o altres factors d'interès.

 

Com triar un ventilador de sostre

A l'hora de triar un ventilador de sostre és important tenir diversos factors en compte, com la grandària de l'espai en el qual es vagi a col·locar, ja que serà decisiu per a triar la grandària més adequada del ventilador. I és que incorporar ventiladors massa grans pot saturar l'espai en el qual estiguin, i el fet que siguin massa petits pot fer que el flux d'aire no sigui el més indicat per a aquest lloc.

 

No obstant això, encara que el pensament habitual porta a triar els models de ventiladors de sostre més petits, pensant que així resultaran més discrets i s'integraran millor en l'espai, el més recomanable és utilitzar ventiladors més grans, ja que una major longitud de les aspes implica que, amb un moviment molt més lent, es mou més quantitat d'aire.

 

 

Un ventilador de sostre petit, en canvi, necessita una velocitat major per a produir la mateixa brisa, i aquesta velocitat és precisament la que farà que cridi més l'atenció en lloc de passar desapercebut, com un element decoratiu més.

 

Per a triar el ventilador perfecte, hauràs de valorar alguns factors més com l'altura, la inclinació o el tipus de sostre en el qual es vagi a instal·lar, ja que això determinarà quin tipus de ventilador serà necessari.

 

De qualsevol manera, el disseny dels ventiladors, pot ser molt variat avui dia, i en FARO Barcelona podràs trobar una gran varietat de tipus, grandàries i estils que s'adaptaran a la perfecció al disseny del teu projecte d'interiorisme. Tingues en compte que un ventilador és un producte amb una gran durabilitat, per la qual cosa abans de triar-lo hauràs de considerar tots els materials, estils i grandàries que més s'adaptin a l'espai que estàs creant.

  

Consum del ventilador de sostre

És probable que, en l'actualitat, els aparells d'aire condicionat siguin concebuts com la millor manera de ventilar un lloc. No obstant això, els ventiladors de sostre resulten solucions molt més eficients. Aquesta alternativa consumeix molta menys energia, estalviant fins a un 50% enfront de qualsevol aire condicionat, amb el que ja no hauràs de preocupar-te per les factures de la llum en els moments més calorosos de l'any.

 

Els ventiladors de sostre funcionen amb electricitat corrent, i fins i tot a la intensitat més baixa, són capaces de moure l'aire necessari creant una brisa semblant a la qual se sent en la riba de la mar.

 

 

 

Quantes pales ha de tenir un ventilador

Existeix la falsa creença que com més aspes tingui el ventilador de sostre, més aire mourà, però res més lluny de la realitat. De fet, el moviment de l'aire que genera el ventilador té més a veure amb altres factors com la inclinació de les aspes o la longitud d'aquestes, i quant al número, ocorreria tot el contrari al que se sol creure: com menys aspes, més aire es mourà.

 

De fet, els models amb menys aspes són recomanats per a espais més grans, i aquells amb més aspes, per a refrescar més suaument.

 

Com ha de girar un ventilador de sostre

Un dels grans avantatges de comptar amb un ventilador de sostre és la possibilitat de tenir una ventilació suau i constant en un espai, i això és aplicable tant a l'estiu com a l'hivern.

 • A l'hivern, les aspes han de girar en el sentit de les agulles del rellotge per a repartir millor les capes d'aire calent i eliminar l'estratificació sense crear corrents d'aire descendent que puguin molestar.
 • A l'estiu, les aspes han de girar en el sentit contrari al de les agulles del rellotge per a aconseguir una frescor natural que serveixi com a complement per a qualsevol sistema d'aire condicionat

I és que el moviment de les aspes d'un ventilador pot fer que sigui perfecte per a una temporada o una altra.

 

 

Què és la funció inversa en ventilació?

La funció inversa permet que el ventilador es pugui usar tant en els dies més freds com en els més calorosos. En funció del gir de les aspes, es podrà utilitzar en manera hivern o estiu.

 

És per això que un ventilador de sostre resulta útil durant tot l'any, només has de saber com utilitzar-lo d'una forma òptima.

 

On es pot col·locar el ventilador de sostre

Encara que un ventilador de sostre funcionant a una velocitat normal no resulta gens perillós, a velocitat màxima pot causar un mal si es xoca amb ell. És per això que l'espai en el qual es col·loqui ha de tenir un sostre prou alt per a evitar que una cosa així ocorri. Més informació sobre com instal·lar un ventilador de sostre.

 

 

Quina és l'altura mínima per a col·locar un ventilador de sostre?

Generalment, es recomana que els ventiladors de sostre no pengin per sota de 2,30 m en zones de pas, encara que podria col·locar-se més baix si se situa en zones com damunt d'una taula de menjador o un llit, on el risc de xocar amb el ventilador és mínim.

 

La distància que hi hagi entre el ventilador i el sostre també és important, de fet, si el ventilador se situa en un sostre més alt de 2,80 m, serà convenient també utilitzar tiges amb una extensió major.

 

No obstant això, aquesta distància no ha de ser massa, perquè el ventilador podria moure's més de l'esperat i fer sensació d'inseguretat, fins i tot encara que en realitat estigui perfectament instal·lat.

 

Quin tipus de neteja i manteniment necessita el ventilador

El manteniment del ventilador de sostre és molt fàcil. Simplement, han de ser netejats i revisats cada cert temps per a garantir el seu bon funcionament i seguretat. Per a netejar-los n'hi ha prou amb netejar amb un drap humit i revisar la fixació del suport del sostre. En qualsevol cas, és crucial assegurar-se que, després de desmuntar qualsevol part, tot es quedi perfectament caragolat per a evitar una vibració molesta quan es posi a funcionar.

Beneficis del ventilador de sostre

Avui dia, els ventiladors de sostre són un dels sistemes de ventilació més demandats precisament per tots els beneficis que tenen.

 

Climatiza i decora qualsevol espai

Fa no massa temps, els sistemes de ventilació únicament complien amb la necessitat bàsica d'airejar espais i aportar una mica de frescor en els interiors, i encara que en aquells dies resultava difícil concebre'ls com un element més de decoració, avui han passat a ser un dels favorits en el disseny d'interiors per a crear espais sofisticats, fins i tot amb estils molt diferents.

 

Des de la creació del primer ventilador de sostre en 1882, aquests sistemes de ventilació no han parat d'evolucionar fins a arribar al que són avui dia, peces de disseny capaços de millorar espais interiors i exteriors amb estils innovadors i delicats, aportant un punt diferenciador que ja s'ha convertit en tendència.

 

Un element que torna a estar de moda

A més de ser un bon complement per a altres fonts d'aire més intenses com els aires condicionats, la brisa que aporten a espais com a terrasses, hotels o llars, és molt més saludable, natural i còmoda que la de qualsevol altra mena de ventilació com els ventiladors de sòl o paret.

 

I si bé encara continuen sent una cosa desconeguda per a molts usuaris, els actuals dissenys pràctics i estilosos i el confort que proporcionen, fan que fins i tot en els llocs menys calorosos siguin un altre element que no pot faltar.

 

La possibilitat de triar ventiladors de sostre concordes a tota mena d'estils ha fet que es converteixin de nou en una moda que ja està arrasant en l'interiorisme.

 

 

Estalvi energètic

Els ventiladors de sostre són una opció de ventilació i renovació de l'aire molt més econòmica que qualsevol altra. El funcionament d'un ventilador de sostre a una velocitat mitjana consumeix tan sols de 15 a 30 watts, per la qual cosa es tracta d'una opció econòmica i respectuosa amb el medi ambient que resulta de gran utilitat en qualsevol època de l'any.

 

És saludable i millora l'ambient

La manera de ventilar dels ventiladors de sostre no és gens perjudicial per a la salut en comparació amb qualsevol aparell d'aire condicionat. Els aires condicionats generen aire de manera artificial, i l'ambient que creguin és el principal responsable d'aquests refredats estiuencs que tothom odia.

 

Els ventiladors de sostre, no obstant això, no produeixen aire, sinó que mouen el que ja hi ha en un espai, la qual cosa resulta molt més saludable i fa una sensació infinitament més natural. A més, a diferència d'altres sistemes de ventilació, els ventiladors de sostre no emeten cap mena de gasos tòxics, per la qual cosa no solament resulten una opció molt més sana, sinó també més respectuosa amb el medi ambient.

 

No resseca la gola

Aquests ventiladors, a diferència dels de paret o sòl, no creen un corrent d'aire de turbina que incideix sobre un punt concret, més aviat fan que es percebi l'aire que mouen com una suau brisa amb la qual poder estar tot el dia sense tenir com a resultat una gola resseca. Aquests ventiladors, per tant, milloren la qualitat de l'aire en els espais en els quals vivim, contribuint al nostre benestar i salut i, el més important, sense ressecar l'ambient.

 

Ventilació silenciosa

Els ventiladors de sostre són una de les formes més discretes de ventilar un espai. Els nous dissenys moderns creats amb materials lleugers són capaços de crear corrents d'aire d'una forma tan silenciosa que a penes podrà notar-se que estan encesos.

 

A diferència d'altres aparells, els ventiladors de sostre són l'opció perfecta per a aconseguir el punt just de frescor durant la nit o el dia sense ni tan sols notar el seu moviment.

 

Allunya els insectes

I per si no fos prou ventilar una estada amb aire natural i saludable, els ventiladors de sostre també són la solució més efectiva per a combatre insectes com a mosquits i mosques amb l'aire que mouen les seves aspes.

 

Facilitat i rapidesa d'instal·lació

La instal·lació dels ventiladors de sostre sol ser una cosa que espanta i causa inseguretat als usuaris, però en realitat, es tracta d'una cosa senzilla per al que només s'han de tenir alguns factors en compte.

 

Aquesta instal·lació és molt més simple que la de qualsevol aparell d'aire condicionat, ja que els ventiladors de sostre són molt més lleugers i manejables, i es poden instal·lar en qualsevol lloc en el qual es compti amb un punt de llum.

 

A més, al contrari del que se sol pensar, un ventilador de sostre no té per què trontollar-se ni fer cap soroll inesperat després de la instal·lació, però és important assegurar-se que aquesta es dugui a terme correctament no sols per seguretat, sinó també perquè funcioni com deurien.

 

La instal·lació pot dependre de diversos factors, però principalment del tipus i la forma del sostre en el qual es col·loqui cada ventilador, si es tracta de sostres inclinats, sostres de pladur, de palla, etc.

 

Ventiladors de sostre Faro Barcelona

Els ventiladors de sostre de FARO Barcelona són sinònim de qualitat, i és que cadascun dels ventiladors fabricats és provat i comprovat per a garantir el millor funcionament i qualitat. A més, compten amb una garantia per al motor de fins a 15 anys.

 

Disseny i tecnologia en ventiladors de sostre Faro Barcelona

 En FARO Barcelona podràs trobar més de 80 dissenys diferents de ventiladors de sostre entre els quals triar que s'adapten a tota mena d'estils, tots ells amb l'última tecnologia i amb el motor amb millor rendiment possible.

 

Si encara tens dubtes de quin ventilador necessites, aquest article respon a les 5 preguntes més típiques en comprar un ventilador nou.

 

Varietat de productes

La nostra oferta de ventiladors destaca no sols per la qualitat i la tecnologia que incorporen, sinó també per ser una de les gammes més variades del mercat, amb tota mena d'estils, dissenys, colors, materials i grandàries que faran que puguis trobar un ventilador a mesura per a cada lloc.