IniciBlogCom instal·lar un ventilador en un sostre inclinat
Tornar
Ventiladors de sostre

Com instal·lar un ventilador en un sostre inclinat

Els ventiladors de sostre són una veritable tendència per la seva comoditat, la seva funcionalitat i per ser aparells amb una alta eficiència energètica.

No obstant això, a l'hora d'instal·lar un ventilador de sostre, sovint sorgeix el dubte sobre com instal·lar sobre un sostre inclinat.

 

¡Descarga la Checklist de ventilación con los 10 puntos a tener en cuenta en  tusproyectos de interiorismo!

 

Quan cal instal·lar un ventilador en un sostre amb aquestes característiques, haurem d'utilitzar ventiladors de sostre aptes per a sostres inclinats, però hi ha algunes qüestions que cal plantejar-se abans d'adquirir o col·locar el producte.

 

 

 

Què cal tenir en compte quan s'instal·la un ventilador en un sostre inclinat


Instal·lar un ventilador de sostre en un sostre inclinat no és una cosa tan complicada com sembla, ja que hi ha models que són aptes per a aquest tipus de sostres. De qualsevol manera, per evitar qualsevol problema de soroll o moviment que es pugui donar després de la instal·lació serà necessari tenir en compte:

Cal confirmar que el ventilador de sostre és apte per a sostres inclinats.

  • El grau d'inclinació que suporta el ventilador de sostre inclinat. Informat en les instruccions d'instal·lació.
  • El grau d'inclinació de sostre, especialment si és superior a l'20%.
  • Les peces que inclou el ventilador. Els ventiladors per sostre inclinat solen incloure peces concretes que els fan adequats per a aquests sostres, per la qual cosa és important fer servir sempre de forma exclusiva les peces que vinguin amb cada model de ventilador. Els ventiladors aptes per a sostres inclinats, permeten que la tija caigui verticalment de manera que el ventilador sempre queda pla respecte a el sostre i assegura el millor funcionament i confort.

  

 

Opcions per instal·lar un ventilador en un sostre inclinat


Cada ventilador de sostre té les seves pròpies especificacions i estan preparats per a un tipus de sostre o un altre. Precisament per això, és rellevant saber el grau d'inclinació que suporta cada ventilador per sostre inclinat, ja que quan la inclinació de l'sostre sigui igual o inferior a la que suporta l'aparell, no serà necessari incorporar cap accessori extra. En aquest sentit, ens podem trobar amb dues opcions:

 

Tija adaptable

 

Un ventilador per sostre inclinat que compti amb tija i pugui ser instal·lat en aquest tipus de sostres. El suport de la tija permet que la tija caigui verticalment respecte a terra assegurant que el ventilador queda totalment pla respecte a terra.


Nivell o plataforma

 

Un sostre amb un grau d'inclinació superior a l'20% que requereixi la utilització d'una plataforma per al ventilador de sostre inclinat.

 

cta medio checklist ventilacion

 

En realitat, es tracta d'una cosa bastant lògic. Els ventiladors de sostre inclinat necessiten l'espai suficient com per poder funcionar correctament, de manera que la inclinació de l'sostre no només influeix en la forma en què pengi el ventilador, sinó també en el fet que les aspes tinguin l'espai necessari per moure sense xocar amb el sostre o altres objectes.

 

De fet, a l'instal·lar un ventilador en un sostre inclinat, no només és important que sigui apte per a aquest tipus de sostres, sinó també que les aspes tinguin la longitud adequada. En aquest cas, sempre pots adquirir un model de ventilador per sostre inclinat que sigui més petit o incorporar una extensió de tija a el model de què disposis.

 

A l'hora d'adquirir el ventilador per sostre inclinat, hauràs de tenir en compte prèviament totes les especificacions, així evitaràs sorpreses durant la instal·lació i, sobretot, durant la seva posterior utilització.

 

Com instal·lar un ventilador en un sostre inclinat


La instal·lació d'un ventilador en un sostre inclinat segueix bàsicament els mateixos passos que qualsevol instal·lació d'un ventilador de sostre normal. No obstant això, poden requerir d'alguna modificació com d'una plataforma o d'una tija més llarga.

 

De qualsevol manera, sempre és important seguir a peu de la lletra les instruccions de cada ventilador concret, ja que els passos poden variar en petits detalls, i no tenir-los en compte podria ocasionar sorolls o moviments no esperats després de la instal·lació.

 

 

La millor opció, però, és confiar la instal·lació a experts que puguin garantir tant una bona instal·lació i muntatge com l'adequació de el model de ventilador que hagis triat a l'sostre inclinat en qüestió. En el cas que sigui necessari la instal·lació d'una plataforma on subjectar el ventilador o un tija més llarga, confiar en un professional expert en ventiladors de sostre cobra més importància, a causa dels passos addicionals que requereix.

 

Si estàs buscant un ventilador per sostre inclinat, a FARO Barcelona comptem amb una de les ofertes més variades de mercat, on podràs trobar ventiladors no només que s'adaptin a diferents sostres i graus d'inclinació, sinó també amb diverses mides, dissenys i estils, adaptables a qualsevol espai. Encara no saps quin és el que millor va amb el teu projecte? Contacta'ns i t'ajudarem.

 

CTA blog checklist ventilacion