IniciDescobreixProjectesUna vila plena de llum amb vistes al Mar
Tornar
Residència
Una vila plena de llum amb vistes al Mar

A la zona de Llum, a Algarve, trobem Vila Carrer, una meravellosa vila amb vista a la mar rehabilitada per l'estudi d'arquitectura Studioarte.

 

L'objectiu del projecte era poder obrir la casa a la mar amb la creació de grans finestres en la façana sud. En aquesta propietat l'exterior era tan important com l'interior, així que el repte va ser poder unir la zona de la terrassa amb la zona del saló.

 

 

 

Com s'ha aconseguit aquesta integració dels espais?

 

Aplicant els principis estructurals de l'arquitectura bioclimàtica que consisteix a tenir una bona orientació, un bon aïllament tèrmic amb materials i tècniques específiques, una ventilació creuada i una bona llum i protecció solar. En aquest punt la il·luminació també ha tingut un paper molt rellevant, ja que els elements havien de quedar perfectament integrats en l'espai.

La idea era poder aconseguir una casa connectada amb la vida, connectada amb la naturalesa, per a poder establir una harmonia i sincronia entre l'entorn natural i l'habitatge.

 

 

Il·luminació Exterior

 

Amb la il·luminació exterior es buscava poder potenciar al màxim els elements funcionals i decoratius de l'habitatge, amb unes lluminàries que quedessin perfectament integrades amb la façana.


En la zona de l'entrada s'ha utilitzat el nostre llum SHADOW LEDdissenyada per Alex&Manel Lluscà, és una balisa d'exterior el cos del qual entramat projecta unes boniques ombres i aporta una llum càlida integrada.

 

 

Per a poder il·luminar la façana, s'han instal·lat en les parets les  SUNSET LED, uns aplics per a il·luminació exterior que compta amb aletes direccionals per a poder controlar el feix de la llum superior i inferior. La qual cosa permet tenir al mateix temps una il·luminació funcional i decorativa.

 

 

Les escales s'han il·luminat amb les GRUND LED, uns empotrables LED de sòl perfecte per a crear recorreguts lluminosos i delimitar així les zones de passos en jardins o terrasses.

 

 

Per a reforçar la il·luminació del jardí s'ha emprat la nostra estaca FOC LED, gràcies a que és una lluminària orientable, és ideal per a il·luminar jardins i terrasses focalitzant la llum on més interessi.

La zona del porxo s'ha il·luminat amb el llum plafó TASA, perfectes per a exteriors, donant un toc molt modern a l'espai.

 

 

Il·luminació interior

 

Per a la sala d'estar s'ha optat per una il·luminació de sostre amb projectors de carril acompanyada de llums penjants. Per a reforçar aquesta llum, en el saló, s'ha optat per afegir llums dempeus com a nostra JELLYFISH, una sèrie de llums de disseny originades per Nahtrang. El seu nom ve per la seva forma similar a una medusa. Amb un capçal rodó i una estructura equilibrada, produeix una llum càlida perfecta per a la llar.

 

 

Per al dormitori principal s'ha usat la mateixa lluminària JELLYFISH pero en la versión de sobremesa. però en la versió de sobretaula. Aquesta lluminària de sobretaula és perfecta per a salons moderns, dormitoris i espais contract.

 

 

 

Finalment, per a una altra de les habitacions s'ha apostat per utilitzar una lluminària d'aplic en cada costat de llit, concretament el nostre model SMILEEs tracta d'un llum dissenyat per Jordi Busquets, ccreada per a tenir una doble funcionalitat. Gràcies al seu disseny orientable, si la col·loquem en posició vertical es pot emprar com a llum indirecta o d'ambient i si la col·loquem en posició horitzontal és perfecta com a llum de lectura. 

 

Una de les habitacions s'ha reforçat amb l'aplicacic OVO, un lluminària dissenyada per Estudi Ribaudí per a la il·luminació general de la llar. Aquesta aplicació blanca és ideal per a la il·luminació decorativa, a més de comptar un tirador per a poder orientar el difusor i dirigir la llum en funció de les necessitats del moment.

 

 

Sens dubte, un dels grans reptes era poder treballar amb l'estructura i identitat existents de la finca per a poder produir a l'interior els espais desitjats. D'aquesta manera, Vila Carrer ha estat una unió de l'antic i del nou.