IniciDescobreixProjectesCas d'èxit en il·luminació: Projecte SeQura
Tornar
Oficina
Cas d'èxit en il·luminació: Projecte SeQura

A Faro Barcelona ens plantegem reptes tots els dies. El projecte SeQura va ser un d'ells. La start-up SeQura, va triar un antiga fàbrica de teixits en un edifici modernista de Barcelona, per a convertir-lo en les seves noves oficines. 

 

L'objectiu era crear un espai pensat per i per a les persones, innovador i que convidés a la creativitat. Fer una transformació completa de l'espai en un edifici de tres plantes i sostres de 5 metres d'altura, era l'objectiu que es buscava des d'un principi amb l'ajuda dels professionals de Faro Barcelona. 

 

Descàrrega el Catàleg FARO 2021! Amb tots els nous dissenys d'enguany

 

Com aconseguir que un espai fosc semblés acollidor? Combinant diferents tipus d'il·luminació integrats en l'arquitectura i en la decoració per a aconseguir un espai confortable, modern i amb un estil industrial. Els espais oberts, la llum natural i el respecte per l'estètica original de l'edifici es complementen amb la vegetació i un disseny d'il·luminació molt cuidat.

Vols saber quins van ser els principals reptes d'aquest projecte i com es van aconseguir aquests resultats? Aquí t'ho expliquem tot!

 

 

¿Qué es el proyecto SeQura?

 

Es tracta d'un projecte en el qual s'ha transformat un antic magatzem tèxtil en el centre de Barcelona, en unes modernes oficines d'estil industrial i modernista de 2500 m2 i dividides en tres plantes diferents, antigament distribuïdes entre el soterrani, un entresòl i la planta principal. 

 

El projecte va començar amb unes premisses clares i marcades per alguns dels valors de SeQura: respecte per la història del lloc que s'anava a reformar i col·laboració ja que es van dissenyar unes oficines pensades per als seus treballadors, els quals van participar en el procés d'ideació. L'esperit de SeQura es respira per tot els espais creats.

 

SeQura és una empresa jove i innovadora i les seves oficines no podien ser menys. En tot moment s'ha fugit de l'oficina tradicional, buscant crear un espai que a més de satisfer les necessitats del dia a dia de l'oficina com el treball de concentració, d'equip o grans reunions, també disposés de zones de descans i oci. El màxim objectiu era aconseguir un espai funcional i còmode on les persones se sentissin a gust treballant, amb el confort lumínic necessari i que afavorís el treball en equip.

 

En aquest projecte es buscava aconseguir una il·luminació eficaç per a cada espai de l'oficina, crear ambients amb la llum sense necessitat de comptar amb parets i complementar la decoració interior amb llums que per si soles ja fossin escultòriques i capaces de vestir l'espai.

 

Quins reptes es van trobar en afrontar el projecte?

 

El principal repte del projecte SeQura era convertir un local que durant 30 anys havia estat un magatzem amb poca llum, humit i en males condicions, en un espai que resultés agradable i còmode per a treballar, que resolgués les necessitats tècniques en moments de treball i que alhora creés un ambient càlid i acollidor per als moments més tranquils dins de l'activitat de l'empresa.

 

Però a aquest objectiu principal se li sumaven altres petits reptes com il·luminar un espai amb altures d'al voltant de 5 metres, integrar les lluminàries en unes instal·lacions amb diferents ambients o combinar la llum càlida i freda en un mateix lloc.

 

A més, es buscava un espai centrat en les persones i la seva comoditat de manera que els vingués de gust treballar en ell. Algunes zones com el soterrani, on no hi havia gens de llum i que abans s'utilitzava com a magatzem, havien de canviar per complet.

 

I mentre es pretenia projectar una imatge fresca i innovadora, també es volia respectar la història i l'estètica d'aquest edifici de 1925, per la qual cosa un altre repte va anar integrar la cultura d'una fintech en un edifici del segle passat.

 

Des d'un inici SeQura es va mostrar compromès amb l'art local i va decidir comptar amb artistes locals per a sumar amb les seves obres en els espais comuns. Per tant, un altre dels reptes era integrar diferents peces artístiques dins de l'espai de treball i que encaixessin entre si i amb la il·luminació triada. 

 

Què fa especial al projecte SeQura?

 

L'èxit d'aquest projecte és el fet d'haver fet realitat tots els objectius que es van marcar al principi de diverses formes:

  • Aconseguint una il·luminació a mesura de cada espai
  • Combinant la calidesa i la llum tècnica segons es necessiti. La il·luminació càlida per a les zones comunes i la il·luminació freda per a les zones de treball. 
  • Projectant una imatge avantguardista i diferent amb la varietat de lluminàries utilitzades
  • Potenciant l'art local amb les lluminàries adequades en una galeria
  • Aconseguint un espai atractiu i còmode per als treballadors
  • Conservant l'estil propi de l'edifici mitjançant la restauració de maquinària i elements originals, així com mantenint les parets de pedra de l'antiga fàbrica.

Quin és el paper de Faro Barcelona en tots aquests canvis?

El nostre equip va tenir molt clar que aquest era un projecte especial i va voler que cada racó tingués personalitat pròpia. Des d'un principi sabíem que aquestes oficines havien de ser especials. Volíem que cada racó tingués una personalitat pròpia i així ho vam fer. El repte era gran ja que en un mateix espai conviuen la zona de treball i la zona de descans.

La il·luminació com a element clau

La il·luminació ha tingut un paper fonamental en aquest projecte, i és que l'espai s'ha vist completament transformat gràcies a la combinació de diferents lluminàries, llums amb tonalitats adaptades a cada punt concret, etc. Això s'ha aconseguit gràcies a una bona planificació dels diferents tipus d'il·luminació que requeria cada espai o zona de l'edifici en funció de les tasques que s'anaven a realitzar en cadascun d'ells. A continuació t'expliquem com s'ha triat cada il·luminació de cada espai:

  • Zonas comunes

En les zones comunes s'ha optat per una il·luminació càlida per a afavorir un ambient relaxat i distès. A més, part de la il·luminació ha estat aprofitada per a integrar-se dins de la decoració com un element escultòric que vesteix l'espai alhora que il·lumina.

  • Zonas de trabajo

En zones de treball s'ha utilitzat una il·luminació directa per a aconseguir un confort lumínic utilitzant per a això lluminàries amb panells fonoabsorbentes. En les taules de treball trobem lluminàries de suspensió que promouen la concentració i eviten la fatiga visual o l'enlluernament, com MUTE que absorbeix la reverberació del so (pel que facilita els meetings) gràcies al seu cos de PET reciclatge i garanteix el confort visual a causa del seu difusor de cristall que suavitza la llum. 

 

Com a il·luminació general, a més, s'han utilitzat lluminàries penjants en tota l'oficina que d'alguna manera actuen també com a elements estètics.

 

La llum càlida s'havia de complementar amb llum freda, com les tires de LED, en les zones de treball, ja que resulten confortables per a treballar i no produeixen reflexos.

 

 

En aquest projecte d'il·luminació s'han instal·lat perfilis LED amb dues funcions: 

  • En el sostre per a la il·luminació general de l'espai d'una forma directa i homogènia
  • En la part superior de les parets per a aconseguir una il·luminació indirecta que ressalta les parets de maó, un símbol de l'edifici original.

 

  • Zonas de paso

En algunes zones de pas, la il·luminació s'ha millorat passant de ser controlada amb interruptors a incorporar sensors que encenen les lluminàries amb el pas de persones. De la mateixa forma, la il·luminació general de tota l'oficina està programada per a encendre's quan arriben els primers treballadors i apagar-se quan marxen, aquest detall promou l'estalvi d'energia, la sostenibilitat i fomenta el confort dels usuaris, ja que està en sintonia amb la durada de les jornades de treball. 

Els principals agents de la il·luminació per sensor són les aplicacions STAN de Faro Barcelona, que il·luminen les parets de maó i ressalten la seva estètica gràcies al seu angle tancat de 10°. Aquest mateix model amb doble sortida de llum s'ha situat en les zones de pas, entre les plantes, per a facilitar el trànsit entre les diferents zones de l'edifici.

  • En el soterrani

Per a aconseguir l'ambient càlid que es buscava en el soterrani, es van utilitzar llums càlides i regulables. Al pati interior del soterrani, les estaques ANDY creen efectes d'il·luminació entre les plantes i les lluminàries de superfície NÀUTICA proporcionen una il·luminació general agradable en aquesta zona de relax. 

  • Espai artístic

Les oficines, a més compten amb un espai concret reservat per a l'art, on a manera de galeria i amb una il·luminació semblant a la d'un museu, s'exposen peces d'art d'artistes locals.

Per què des de SeQura es van decidir per FARO?

  • Per l'assessorament global del projecte
  • Per compartir la sensibilitat estètica i saber interpretar en tot moment el que es necessitava 
  • Pel servei ofert
  • Per la resolució de problemes ràpida i eficaç

El projecte Sequra és, sens dubte, una mostra d'un treball d'il·luminació reeixit dut a terme per Faro Barcelona. Combinant el treball de interioristes amb els nostres coneixements sobre il·luminació, s'ha aconseguit un espai funcional, atractiu i completament còmode. Vols aconseguir el mateix resultat en el teu projecte? Contacta'ns!

 

New call-to-action

New call-to-action