IniciBlogVentiladors amb IoT
Tornar
Ventiladors de sostre

Ventiladors amb IoT

09 Abr 2020

IOT són les sigles de 'Internet of Things' (l'internet de les coses), una nova era tecnològica que permet controlar objectes quotidians i dispositius connectats a una xarxa. En el nou catàleg de Faro Barcelona hem fet servir aquesta prestació per alguns dels nostres ventiladors, que connectats a una xarxa WiFi poden ser manejats a través del mòbil i de les aplicacions de tecnologia domòtica de la llar Alexa, Google Home i Siri.

 

La novetat d'aquests sistemes domòtics és la possibilitat que ofereixen de poder automatitzar accions, i oblidar-se, com en el cas dels ventiladors, de l'comandament a distància. També permeten tenir tots els dispositius junts, amb una configuració personalitzada, i a l'abast de les ordres de veu. Gràcies a la plataforma universal que hem fet servir a Faro Barcelona per a aquest projecte, pots fer servir el mòbil com si fos el comandament de l'ventilador, ja que disposa de les mateixes funcionalitats: - Encesa i apagat. En el cas de l'apagat, també si estàs fora de casa i t'has oblidat. - Velocitat de les pales - Encesa i apagada de la llum - Intensitat de la llum - Activar i desactivar la funció inversa - Activa més modes brisa més, anirem actualitzant més funcions a mesura que el nostre equip tècnic millori el producte. Quan passi això, actualitzarem l'aplicació i la nova funcionalitat apareixerà en el teu dispositiu de forma automàtica.iotiot-1

Connectivitat Per poder fer servir un ventilador amb tecnologia IOT necessites descarregar-te l'aplicació Wiz en la teva plataforma habitual d'adquisició d'aplicacions i estar connectat a una xarxa Wi-Fi. Sobre això:

  • És important tenir una bona cobertura. Si vas a instal·lar la teva ventilador en una habitació que de vegades no et funciona bé el Wifi al mòbil, caldria millorar-lo amb un repetidor o una xarxa wifi mesh.
  • - Només funciona amb la banda 2,4GHz, que és la més estesa i usada per la majoria dels operadors. Has connectar el sistema a la xarxa que NO tingui 5G a el final del seu nom.

 

  • - Si en algun moment la teva xarxa cau, podràs fer servir el comandament tradicional per activar alguna funció teu ventilador, ja que ve incorporat. - Un cop configurat, et convertiràs en el perfil 'Administrador' i pot haver-hi més d'un. Així, si podreu anar canviant les preferències de l'ventilador totes les persones que visqueu a casa segons el gust (i la calor) de cada un.
  • - L'aplicació també permet convidar a altres persones a controlar el ventilador des del mòbil de manera puntual. Es tracta de l'opció 'permís de convidat', que deixarà a aquesta persona controlar el ventilador només durant la seva visita. En el catàleg de Faro Barcelona trobaràs ventiladors de disseny amb tecnologia Iot, en diferents acabats i mides. Com els models JUST FAN, ETERFAN, winche, NASSAU o TYPHOON, aquest últim apte per a exterior amb un índex de protecció enfront de líquids i pols IP44.

image-2