IniciBlogSistema DALI:protocol de comunicació
Tornar
il·luminació Interior

Sistema DALI:protocol de comunicació

07 Ene 2023

Comptar amb una il·luminació capaç de crear efectes i ambients molt diferents en un mateix espai ja semblava una mica futurista fa a penes uns anys, i si a això li sumem la possibilitat de controlar fàcilment el flux lluminós de les lluminàries, la seva intensitat i la temperatura de color, entre altres coses, podem dir que el futur ja és aquí gràcies a el sistema DALI.

 

¡Descarga la Checklist de ventilación con los 10 puntos a tener en cuenta en  tusproyectos de interiorismo!

 

Aquí t'expliquem què és el sistema DALI en il·luminació, quines funcions té i com pot fer que un sistema d'il·luminació s'emmotlli a les condicions lumíniques de cada moment i espai, ajudant a aconseguir el màxim confort a l'espai en el que estigui.

 

 

 

Què és un sistema DALI en il·luminació?

El sistema DALI és un sistema domòtic que serveix per a regular diferents aspectes de les lluminàries i, en definitiva, controlar completament el funcionament de la il·luminació de qualsevol lloc.

 

Beneficis de sistema DALI

 

Regula la intensitat de l'flux lluminós.

 

Permet encendre i apagar els llums establint rutines i crear diferents escenes per a cada moment del dia i cada lloc, sense la necessitat de regular aquestes característiques manualment.

 

Permet controlar el consum de cada lluminària.

 

Regular la intensitat i fins i tot l'encesa i apagat en funció de la quantitat de llum natural que entri per la finestra en cada moment.

 

 

Permet controlar la lluminària per Wifi, fins i tot des de fora de la propietat o l'espai que s'està il·luminant.

Aquestes funcions que permet el sistema DALI són essencials no només per poder crear un ambient adaptat a les teves necessitats en cada moment del dia, sinó també per fer-ho de forma automàtica i fins i tot facilitant el control de les lluminàries quan no hi ha ningú a les instal·lacions, la qual qual resulta de gran utilitat en espais com oficines.

 

 

 

Què és un Driver Dalí?

Si vols que les lluminàries del teu projecte puguin ser controlades i regulades, aquestes necessiten un driver DALI. Els drivers DALI són drivers regulables que incorporen la tecnologia preparada per a tots els reptes del demà, així com connectivitat, seguretat i l'Internet de les coses.

 

Qualsevol lluminària que necessiti un driver ha d'incorporar el sistema DALI, però has de tenir en compte que no totes les lluminàries necessiten un driver, de manera que el protocol DALI només s'utilitzarà si la lluminària ho requereix o si es vol afegir l'opció de poder controlar-la i regular-la, com hem explicat anteriorment.

 

Encara que hi ha també altres controladors, el sistema DALI és el més professional i complet. A més, tot i que a dia d'avui és un sistema de control cablejat, sempre està en constant evolució i ja s'ha anunciat el llançament del futur DALI +, que treballarà a través de xarxes sense fils basades en IP.

 

Com funciona el control de la il·luminació amb el sistema DALI?

A diferència del que passa amb altres controladors, el sistema DALI requereix una instal·lació específica i una configuració duta a terme per tècnics especialistes per poder complir amb totes les funcions que hem esmentat anteriorment.

 

Aquests tècnics DALI seran els responsables de configurar, fer els canvis necessaris i establir les escenes que es vagin a utilitzar amb el sistema DALI. Qualsevol canvi que es dugui a terme posterior a la instal·lació, s'ha de fer igualment per un d'aquests tècnics per garantir el bon funcionament de sistema.

 

Aquest sistema pot ser controlat de la forma més tradicional amb interruptors o fins i tot des d'altres dispositius com smartphones o tablets, la qual cosa garanteix una comoditat màxima a l'hora de controlar la il·luminació.

 

On es fa servir el sistema DALI o és recomanable?

El sistema DALI per al control i regulació de les lluminàries és perfecte per a grans instal·lacions, oficines i en general qualsevol espai on s'utilitzi la domòtica.

 

En llocs com oficines, aquest sistema permet crear un espai confortable on el control de la il·luminació no haurà de dur-se a terme manualment, sinó que estarà regulat per adaptar-se a cada zona i moment. En definitiva, el sistema DALI serveix per aconseguir una il·luminació automàtica adaptada a cada usuari i per crear un ambient personalitzat que transmeti sensació de benestar.

 

Precisament per això, es tracta d'un sistema de gran utilitat també en habitatges, oferint la possibilitat de personalitzar per complet cada estada aplicant el sistema DALI a tota la casa.

 

La nostra missió a FARO Barcelona és aconseguir el màxim confort i benestar en qualsevol espai, gràcies a la millor il·luminació i a sistema DALI de control de lluminàries. Si vols aconseguir que el teu projecte d'arquitectura destaqui per la seva comoditat, personalitat i per la utilització de l'última tecnologia, contacta'ns i t'ajudarem a aconseguir-ho.

CTA blog checklist ventilacion