IniciBlogIl·luminació intel·ligent en projectes d'arquitectura i interiorisme
Tornar
il·luminació Interior

Il·luminació intel·ligent en projectes d'arquitectura i interiorisme

26 Jul 2021

Durant els últims anys s'han produït grans avenços tecnològics que han permès fer molt més còmoda la nostra vida diària. La tecnologia ens permet avui dia adaptar una multitud d'elements no només a les nostres necessitats, sinó també als nostres gustos i al nostre estat d'ànim, i això és precisament el que passa amb la il·luminació intel·ligent o Smart lighting.

¡Descarrega't el Catàleg FARO 2021! Amb tots els nostres dissenys d'aquest any

 

I és que la il·luminació és un d'aquests elements que ens acompanyen diàriament i que influeixen en gran mesura en el nostre rendiment, la nostra salut i la nostra comoditat, per això la il·luminació intel·ligent és ja una veritable tendència en arquitectura i interiorisme.

Si vols saber què és la il·luminació intel·ligent o Smart lighting i com pot revolucionar el teu projecte, aquest article pot ajudar-te.

 


 

Què és la il·luminació intel·ligent o smart lighting?


Com qualsevol altre element o sistema que s'entengui com a "intel·ligent" o "Smart", la il·luminació intel·ligent és aquella que, connectada a dispositius digitals permet un major control i regulació de la il·luminació general d'un espai.

En aquest sentit, un sistema d'il·luminació intel·ligent o de Smart lighting permet no només controlar l'encesa i apagada de les lluminàries d'un espai, sinó també la regulació de la seva intensitat i fins i tot el canvi de la temperatura de color.

Gràcies a la il·luminació intel·ligent, ara és possible gestionar les lluminàries i adaptar-les a les necessitats específiques de les persones en cada moment, fins i tot des d'un dispositiu mòbil, permetent diferents ambients en un mateix espai segons el moment, l'activitat que es dugui a terme o les preferències dels usuaris.

 


 

Beneficis de la il·luminació intel·ligent o smart lighting


Com tot el Smart, la il·luminació intel·ligent està guanyant cada vegada més reconeixement per la comoditat que aporta, però a més, es tracta d'un tipus d'il·luminació amb molts altres beneficis:

  • Un estalvi energètic de fins al 90%.
  • Una major adaptació als nostres ritmes circadians.
  • Un major confort lumínic i comoditat en qualsevol espai.
  • La possibilitat de programar no només l'encesa i apagat, sinó també les escenes.


Gràcies a la il·luminació intel·ligent o Smart lighting, l'eficiència energètica està assegurada, el que no només repercuteix en el medi ambient sinó també en la despesa en electricitat. I és que amb aquest tipus d'il·luminació és possible programar les lluminàries únicament quan fan falta, evitant així despeses energètiques innecessàries.

 

De fet, la il·luminació intel·ligent pot arribar a suposar fins a un 80% d'estalvi energètic, segons l'Associació Nacional de Fabricants d'Il·luminació, amb la seva corresponent reducció de la petjada de carboni. Es tracta d'un tipus d'il·luminació que ja està present en països no només d'Europa, sinó de tot el món i l'eficiència energètica està molt per sobre de qualsevol altre tipus d'il·luminació que s'hagi estat utilitzant fins ara.

 

Segons la UE, a més, la il·luminació intel·ligent pot arribar a estalviar fins a 10.000 milions d'Euros només al nostre continent, una mostra de la important reducció de la despesa energètica que es donarà amb la progressiva incorporació de la smart lighting a les ciutats.

A més, poder adaptar la il·luminació intel·ligent tant a nivell de les ciutats com dels habitatges, segons cada moment concret del dia i les necessitats que tinguin els usuaris en cada estada, no només es tradueix en un major benestar i confort, sinó que també repercuteix positivament en la salut de tots els ciutadans.

 

Sistemes d'il·luminació intel·ligent


A FARO Barcelona comptem amb la tecnologia més actual pel que fa a il·luminació intel·ligent o Smart lighting. Els sistemes que s'utilitzen tant en arquitectura com en interiorisme poden ser tant de cablejat com sense fil, depenent de les característiques de l'espai, de les lluminàries i de les preferències dels usuaris.

 

De qualsevol manera, aquests sistemes d'il·luminació intel·ligent estan destinats a aconseguir el major confort lumínic i comoditat, interconnectant totes les lluminàries, permetent la creació d'escenes per a cada moment concret i adaptant, per tant, les característiques de la il·luminació a les preferències i necessitats de les persones.

 

 

Com aplicar la il·luminació intel·ligent en projectes


La il·luminació intel·ligent o Smart lighting és vàlida i de gran utilitat en espais i contextos molt diferents. I és que la comoditat d'adaptar fàcilment la il·luminació a les persones és una cosa fàcilment aplicable a espais tant de el sector retail com en la restauració, en oficines, en hotels o en habitatges privats.

 

Es tracta d'una qüestió que s'ha de considerar en tot projecte d'il·luminació des d'un inici, ja que tant els sistemes com les lluminàries han de complementar-se i acceptar el control i regulació que es pretenguin aconseguir.

A FARO Barcelona comptem amb un ampli coneixement en la tecnologia més actual d'il·luminació intel·ligent i la seva aplicació en l'arquitectura i l'interiorisme. Si encara teniu dubtes sobre com pot transformar el teu projecte o com pots aplicar-la per aconseguir un espai funcional, saludable, còmode i "Smart", contacta'ns i estarem encantats d'assessorar-te.