FOX and LINK, the perfect combination for a reading corner

In a very bright attic in the Catalan city of Terrassa, the interior designer Anna Brotons has redesigned a dining room to achieve “two functional and independent atmospheres“.

Her aim was to transmit wellbeing and comfort throughout the space, which is why she has painted the entire room white and used noble materials such as wood. He has kept the original elements that already had their function and has completed it with elements with a neutral and warm base. The outdoor area is integrated into the living-dining room through the vegetation and the access to the terrace.

As far as lighting is concerned, the interior designer has made changes to the electrical installations to relocate the light points. She has used the black FOX recessed lights to illuminate a shelf built into the wall and reinforced with wooden slats, and the LINK floor lamp in black next to the sofa. Together, they are located in the relaxation and reading area of the living room, which is thus illuminated to create a warmer and more comfortable atmosphere.
(Commenting: OFF)

An apartment in the heart of Palermo

How do you turn the top floor of a historic building into an attractive tourist apartment? Sicilian architects Gianluca Puccio and Andrea Collodoro, of the eponymous studio, answer our question thanks to their latest project: Pantò-Rooftop Boutique Rooms.

We are in the centre of Palermo, in Sicily, on the top floor of a recently renovated building with a terrace boasting a spectacular view of the entire city. The apartment has three bedrooms and communal areas spread out over two floors, which make the most of the natural light thanks to the sloping ceiling windows.

The style of the renovation is “Japanese-inspired Mediterranean minimalism”, which the architects have channelled with the use of materials and some pieces of furniture, such as natural oak wood, brushed marble and anthracite resin. A style which they have topped off with some Faro Barcelona lighting designs, since light helps to enhance the quality of these materials. As you enter, the SIDE wall lamps welcome you and light up the hallway, which leads to an imposing wooden staircase. These wall lights in black and gold finish contrast with the finishes of the noble wall materials we mentioned. As general lighting and also on the same floor, we find STAN track projectors in black and, from the same collection, ceilings lamps in one of the bathrooms. A space which preserves the simple, but modern and comfortable style of the entire dwelling. Both the ceiling lights, the track projectors and the recessed lights from the GAS collection – which we can also see in the circulation zones – help to provide general lighting in the bedrooms.

In the kitchen, which is on the upper floor, the DANKA pendant lamp in satin gold finish stands out with part of the black structure. The same tone of the cupboards and appliances which contrasts with the anthracite marble. The kitchen leads us to the terrace which, to accompany al fresco dining, drinks or just sitting and enjoying the views, has the MUST wall light on the walls and the TONO stake light. A renovation whose result is a comfortable, modern space, with different bedrooms perfect for relaxing and enjoying the delights of the city.
(Commenting: OFF)

Faro Barcelona fans for a warm and comfortable home

Architects Carolina Cunill, of The Hall Studio, and Manu Pagés have completely refurbished a 115m2 home in Barcelona’s Gracia district.

To do so, they have created a large open-plan space that houses the kitchen, dining room and study area. The latter, in turn, is separated by sliding doors. The original structure of the house, which has an interior courtyard, has helped to divide the spaces to make the most of natural light and ventilation.

With the aim of creating a pleasant and warm space, organic and natural materials have been used and the original ones, such as the brick of some of the walls and wooden elements, have been left exposed. The warmth of the materials, which create a pleasant atmosphere and turn the house into a peaceful family home, has been reinforced by the Faro Barcelona MINI MALLORCA fans installed in the large dining room, kitchen and children’s room. Ceiling fans help to create comfortable spaces and regulate the temperature in the hottest seasons. A great solution to combine with natural ventilation that is perfectly integrated into the design. Faro Barcelona has also used OSLO wall lamps in the corridors, which are made of plaster and provide light from above and below. They allow a more homogeneous illumination of the passageway area of this refurbished house, also with energy efficiency in mind.
(Commenting: OFF)

LINK projectors illuminate a designer staircase

João Nuno Macedo, Ricardo Silva, Marta Machado are the architects who have renovated the Monsenhor Airosa House in Braga, Portugal.

In doing so, they have maintained the original layout of the house, which is divided by an imposing staircase that connects all the levels. The staircase, in the centre of the main space, is the most important element, allowing the spaces to be distributed without closing them off and letting natural light into the whole house.

To illuminate it, they have chosen LINK adjustable projects. Projector lighting allows the light to be fixed where it is most needed and to act as general lighting so that it is perfectly integrated into the ceiling. In this case, it illuminates part of the staircase and the rest area that shares the space. This model has also been used for the kitchen. In the renovation, we can also find the MINE pendant lamp on the upper floor to illuminate a table centrepiece, the HYDE recessed luminaires for general lighting – as we are in a house with open spaces, general lighting plays a fundamental role – and the OSLO wall lights in the corridors. The architects have restored the main façade to reveal a traditional Portuguese style, which is complemented at the entrance by the THON outdoor floodlight.
(Commenting: OFF)

A comprehensive project of open areas

We´re going to Granollers, a city in Barcelona province, to visit a new house from the architects at the Quatre Coses studio. A comprehensive renovation where the living area’s open zone plays a leading role.

The project has successfully brought dining room and kitchen together, and expanded the space given away to one of the bedrooms. We are now in a huge living room open to the natural light, which when it starts to fade is lit with STAN ceiling lights. And from the same collection, the wall light version is installed in the kitchen, right above the sink. From two single bedrooms, the architects have managed to create the master bedroom, also obtaining a much larger space. For reading lighting, right on the headboard-wall, they used LINK wall lights in bronze finish, providing coolness and modernity.

They did something similar with the child’s bedroom, previously the master which together with the old laundry room is now home to a large living room. Decorated with wallpaper painted with stars and moon, the LUNA wall light is installed right in the centre. It projects a pretty indirect light around the perfect structure to accompany evenings of games and sweet dreams. The bathroom, totally renovated, is lit by KOMBA pendant lights in beige and the mirror area and corridor, which displays the original brick, feature COTTON wall lights in black.

A comprehensive renovation whose result is a modern and functional home of open spaces, and which has found at Faro Barcelona a solution for the lighting in each room.
(Commenting: OFF)

Faro Barcelona lighting in a Barcelona attic

The architect David Labori has found at Faro Barcelona the perfect lighting for each corner of his latest project. And a ceiling fan, too.

It is the comprehensive renovation of an attic floor duplex in Barcelona’s Tres Torres neighbourhood. To make the most of the natural light and create a large communal space, the living-dining room, kitchen and laundry room were brought together, knocking down the interior walls and using glass sliding doors. There we find HYDE recess lights in black for the general lighting in the kitchen (also on the upper floor), a STAN recess light to illuminate the living room library and two pendant lights in grey from the KOMBO collection over the kitchen table. Installed over the dining room table, by contrast, is the PAM-G pendant light. The private aeras on the same floor, three bedrooms and three complete bathrooms, have been laid out to accommodate the bedrooms. In the master bedroom you will find SUAU wall lights, designed to project reading light, and in the children’s bedroom, with the same function, we find ACADEMY wall lights. The PEMBA fan has also been installed in the double bedroom, perfect for cooling down the summer nights and creating comfort all year round. Before we ascend to the duplex’s upper floor via an amazing staircase, we should note that it is lit by PLAS recess lights, as in the corridor, with the stairwell home to the PLUMA pendant light. A modern and impactful design combination which fits in very well with that space.

In this house’s upper part, designed with a renewable energies collection, we find a multifunctIonal living room and access to the terrace and to the balcony. Both outdoor spaces are lit by OLAN wall lights, with the SOUN-2 recess light on the terrace and the DART-1 recess light for the balcony.
(Commenting: OFF)

A property with sea views

On the coast of Tarragona, in Calafell, is one of Magamo Studio’s latest projects. It is a 90m2 family house on the seafront designed to rest and escape all year round.

With the reform the kitchen, the living room and the dining room have been unified creating a great community space and taking advantage of the sunlight. The whole room has custom-made wooden furniture, which manages to create a warm and comfortable atmosphere without leaving aside the modern and timeless design. A long corridor runs through the flat to the bedrooms and the bathroom, and has been illuminated with HYDE round recessed lights, which are perfectly integrated into the ceiling and provide good general lighting. Inside the main bedroom another model of Faro Barcelona lamp illuminates the room. This is the wall lamp with a reader designed by Nutcreatives FOLD, which, on both sides of the bed, is perfect for spot lighting and for reading before going to sleep. Its lampshade is made of fabric.

Both in the bedroom and in the dining room, the ALO fan has been installed to cool down the hot summer days. As it has a reverse function, it will also help the heating system in winter. Its design and finishes (black the motor and wood the blades) make it a perfect model for Mediterranean style, comfortable and warm spaces. Photography: Merce Gost
(Commenting: OFF)

Light and clarity in a reform in Sarriá

The architect Elisabet Guasch and the Estudi Nou studio have renovated a small house in the Sarrià district of Barcelona for a family of four.

The main refurbishment consisted in widening the entrance hall and unifying it with the living room and kitchen in order to make the most of the space and natural light. The result is an open space with a minimalist and very Mediterranean decoration in colours and details.

As natural light is important in this home, artificial light must fulfil the same function when the sun goes down, and that is why we find Faro Barcelona lights all over the house. Two KOMBO hanging lamps in beige finish dress the wooden kitchen worktop and some LED strips do it under the furniture. In the bedrooms, ORA and BEL wall lights, both in a white finish, are installed next to the beds to provide reading light. At the entrance we find the KAMEN wall lamp in beige and in the children’s room, apart from the wall lights mentioned, we also find the MARGOT hanging lamp. The small interior patio is also one of the spaces where the lighting of Faro Barcelona is present with the TASA ceiling lights and the dark grey FOC spotlight. The list is completed by the ALO fans in the double room and the living room, which, although they are not luminaires, provide comfort and wellbeing throughout the year and manage to maintain the warm style of the entire floor. Photographs by Sara Adroer.
(Commenting: OFF)

A very Mediterranean home illuminated by Faro Barcelona

Architect Travis Wright of the DOS studio has refurbished what could well be a perfect holiday home.

In a totally Mediterranean style, the house opens onto a garden with a porch and a swimming pool. Inside, there is a dining kitchen, separated by a bar, and a double bedroom with a bathroom upstairs. In all the rooms the natural wood of the chariots and the doors dominate the style, in contrast with the white of the walls and the noble materials of the furniture. In every corner of this refuge there is a Faro Barcelona designer light, which provides the lighting solution according to the need. Such as the LE PETIT wall lights in white finish on both sides of the bed that are perfect as a reading light, or the VERSUS lamp for the porch and garden, because it is designed for outdoor environments that do not want to lose any style. In the room they have also counted on the ALO fan, made of wood and silent.

Inside we find a fantastic combination of the MINE hanging lamps above the dining table, which breaks with the rustic air and gives it a lot of light and freshness. In this open space, and illuminating the sofa area, two extendable WHIZZ wall lights. And from the same collection in a hanging version, two lamps illuminate the kitchen bar.
(Commenting: OFF)

An Italian project with GUADALUPE

The GUADALUPE wall lamp with green shade is the protagonist of the bedroom of HOUSE RS, the new project of the STUDIOTAMAT architects in Garbatella, Rome.

The main elements of the renovation are the open spaces distributed by the original beams, which are visible. This new home was originally a laundry room and now has 75 metres of living space.

In the main room we find the wall lamp version with reader in black finish and green screen from GUADALUPE, the modern, cheerful and daring collection from Faro Lab that gives a twist to the classic bedroom lighting. The interior designers have had a luminaire on each side of the bed to be used as a reading light. At the same time they accompany an incredible built-in wardrobe with glass doors.
(Commenting: OFF)