The young life

Madrid’s central Argüelles neighbourhood is home to one of Suave Interior Design’s latest projects.

It is a renovation of a narrow, dark flat in a light-filled, youthful style dwelling. To achieve this, the interior designers opened the layout to create large, shared spaces, managing to transport the natural light throughout the inside. The use of neutral materials like wood, light fabrics or wall tones have successfully conveyed the idea of coolness and openness. For the bedside lighting, they used the BOC and ORLEANS wall lights in black and white, respectively, which marry perfectly with the minimalist, soft style of the rooms and leave space for bedside tables.

Faro’s LAO floor lamp in black finish was also used. Designed by Nahtrang, it provides style, elegance and a perfect reading light.

A modern space for a young person in one of the city’s best areas ready to move into. Photography by Luzestudio
(Commenting: OFF)

A window to the sky

We go up to the top floor of a building in the modernist city of Reus in Tarragona to enter a new renovation project by LoCa Studio.

The apartment was the concierge’s old home — very typical in these types of buildings, — a small, dark space that the family who lives just below bought to convert into a common zone for relaxation and celebrations. The primary aim of the project was to make the most of the natural light that that floods in thanks to the building’s height, so the first thing they did was to connect the terraces with the building. The architects raised the floor, opened balcony doors and unified the materials of the different spaces and windows.

The result is a spacious flat that is minimalist in style and in which the use of wood and the terrace plays an important role. The layout is open, and it has a living-dining room, a bathroom and a small office. For lighting, the TEN wall lamps in matt nickel finish and the copper tabletop version stand out, perfect as a general light that goes unnoticed. The PLAT pendant lamp organizes the central space of the table and, thanks to the white finish, follows the discreet and modern line of the dwelling. Finally, we also find the PEPPER clip wall lamp in the study area, which with its beige colour accompanies the wood and gives it a touch of personality. Photography: Pol Viladoms
(Commenting: OFF)