Una finestra al cel

Pugem a l’última planta d’un edifici de la modernista ciutat de Reus, a Tarragona, per a entrar en el nou projecte de remodelació de LoCa Studio.

L’apartament era l’antic habitatge del porter – quelcom molt típic en aquest tipus d’edificis – un espai petit i fosc, que la família que viu just sota ha adquirit per a convertir en una zona comuna on relaxar-se i celebrar. L’objectiu principal del projecte era aprofitar al màxim la llum natural gràcies a l’altura de l’edifici, i per a això el primer que van fer va ser connectar les terrasses amb l’immoble. Els arquitectes van elevar el sòl, van obrir portes “balconeres” i van unificar els materials dels diferents espais i finestres.

El resultat és un pis espaiós d’estil minimalista i amb gran protagonisme en l’ús de la fusta i la terrassa. La distribució és oberta, compta amb un saló-cuina, un bany i un petit despatx. Per a la il·luminació destaquen els aplics TEN en acabat níquel mat i la versió sobretaula en coure, perfectes com a llum general que passa desapercebuda. La làmpada penjant PLAT organitza l’espai central de la taula i, gràcies a l’acabat blanc segueix la línia discreta i moderna de l’habitatge. Finalment, també trobem l’aplic pinça PEPPER en la part d’estudi, que amb el seu color beix acompanya la fusta i li dóna un toc de personalitat. Fotografia: Pol Viladoms