Un apartament en el cor de Palerm

Com convertir l’última planta d’un edifici històric en un atractiu apartament turístic? Els arquitectes sicilians Gianluca Puccio i Andrea Collodoro, de l’estudi amb el mateix nom, ens donen la resposta gràcies al seu últim projecte: Pantò-*Rooftop Boutique Rooms.

Estem en el centre de Palerm, a Sicília, en el pis superior d’un edifici recentment reformat que ens regala, des de la terrassa, una espectacular vista de tota la ciutat. L’apartament compta amb tres estades i zones comunes repartides en dos pisos, que aprofiten al màxim la llum natural gràcies a les finestres dels sostres inclinats.

L’estil de la reforma és “el minimalisme mediterrani d’inspiració japonesa”, que els arquitectes han plasmat amb l’ús dels materials i d’alguns mobles, com la fusta de roure natural, el marbre raspallat o la resina antracita. Un estil que han completat amb alguns dissenys en il·luminació de Faro Barcelona ja que la llum ajuda a ressaltar la qualitat d’aquests materials. Res més entrar, els aplics SIDE donen la benvinguda i il·luminen el rebedor, que dóna pas a una imponent escala de fusta. Aquests aplics en acabat negre i or contrasten amb els acabats dels materials nobles que hem comentat de la paret. Com a il·luminació general i també en la mateixa planta, trobem els projectors en carril en negre STAN i de la mateixa col·lecció, els plafons en un dels banys. Un espai que conserva l’estil senzill però modern i confortable de tot l’habitatge. Tant els plafons, els projectors de carril com els empotrables de la sèrie GAS – que també podem veure en les zones de pas – ajuden a il·luminar de manera general les estades.

En la cuina, que està en el pis superior, destaca la làmpada penjant DANKA en acabat or setinat amb part de l’estructura negra. El mateix to dels armaris i electrodomèstics que contrasta amb el marbre d’antracita. A través d’ella podem arribar a la terrassa, que, per a acompanyar sopars a l’aire lliure, copes o estones gaudint de les vistes, compta amb l’aplic MUST en les parets i l’estaca TONO. Una reforma el resultat de la qual és un espai confortable i modern, amb diferents estades perfecte per a gaudir del descans i de l’encant de la ciutat.