MINE i un pis amb molta historia

“Buscar llevar les capes d’anys de modificacions i retornar-los la seva neciesa”, era, en paraules del interiorista Cosma Mussachio, l’objectiu principal del projecte Vilardell.

Ens trobem en el barri de Sants de Barcelona, en un pis construït l’any 1902 amb tres entrades de llum natural, un ampli menjador, cuina, un bany i tres habitacions grans, una d’elles amb balcó i vestidor. Mussachio ha aconseguit rescatar els materials originals i simplificar el disseny de tot l’habitatge. Ara queden a la vista parets, bigas i un sòl hidràulic preciós en la cuina i els passadissos.

En un dels dormitoris principals és el llum penjant MINE la que penja de tots dos costats del llit i s’integra en una habitació de tons clars. La paret que actua com a capçal es degrada amb materials originals i la combinació de tots dos elements li dóna un aire modern i únic. El llum dissenyat per Nahtrang té elements de fusta que aporten calidesa i projecta una llum càlida perfecta per a la il·luminació d’un dormitori com aquest.