Menja, enlluerna, estima

Parlem amb el prescriptor gastronómic Alejandro Biel sobre els millors restaurants de Barcelona, la seva passió per la cuina i la importància de la llum quan treballa.

Diu el diccionari que una passió és “un sentiment capaç de dominar la voluntat”. A Alejandro Biel la seva passió pel món de la restauració li va començar a “dominar” de molt jove, quan amb els seus pares ja es recorrien els millors restaurants de Barcelona.

Aquest jove crític i especialista de màrqueting va crear en el 2015 la comunitat Gastrobarna on avui, les seves més de 85mil seguidors en Instagram, no es perden cap recomanació sobre locals, especialitats i tendències gastronòmiques de la ciutat comtal. “Des que hem tornat a sortir al carrer, m’agrada molt anar al Mirador de Ca Cases perquè té unes vistes espectaculars” ens compta aquests dies, que tots tenim ganes de tornar a sortir i descobrir nous llocs.

Alejandro es coneix molt bé cada racó de la ciutat i la defineix com molt cosmopolita. Potser per això una de les seves làmpades preferides de Faro Barcelona és la LAMPANOT. És una làmpada portàtil el disseny del qual està basat en el dibuix de les rajoles del barri de l’Eixample, el PANOT, que ret homenatge a l’època modernista de l’urbs. Com és portàtil, pot portar-la-hi allà on vagi i triar quin de les 3 intensitats és la millor per a cada ocasió.

Les seves fotografies són acolorides, alegres, tenen molta llum i responen a aquest caràcter mediterrani “extravertit i alegre” que li caracteritzen:

“Per a mi la llum és el factor més important quan faig les fotografies del meu perfil. Sempre busco la llum natural, però si no és possible, aquella que transmeti el mateix que sento jo en provar el plat”

Quan cuina – ens comenta que prefereix fer-ho per a pocs convidats – també necessita “moltíssima llum” i per això té instal·lades tires LED perfectes per a il·luminar els fogons.

Si li preguntem pel seu lloc preferit ens diu que té molts, però al primer al qual va ser just en acabar el confinament és el restaurant Koh-Ndal “perquè li devia un sopar a una amiga i és el meu tailandès preferit”. Per a llegir més suggeriments podeu fullejar les pàgines del catàleg de Faro Barcelona The Collection Magazine, que compta amb una guia de Barcelona i una selecció de les seves recomanacions.

Allà hem unit el millor d’una ciutat moderna i diversa amb dissenys de lluminàries versàtils per a continuar il·luminant les passions de la seva gent, també entre fogons.

També pots llegir l’entrevista completa aquí: