Ja és aquí el bon temps! Parlem d’il·luminació exterior

Ja hem canviat l’hora, sembla que el sol es queda i ja ve de gust fer vida al jardí o la terrassa. Durant els dies que duri el confinament com a mesura per a contenir la COVID-19, l’equip de projectes de Faro Barcelona us donarà consells per a il·luminar cada racó de la llar. Toca la il·luminació exterior. Per a començar, hem de tenir en compte tres idees bàsiques:

1. El tractament general de la il·luminació de jardí ha de seguir les mateixes regles que la interior: il·luminem on necessitem llum i diferenciem la il·luminació de cada zona per l’ús que anem a donar.
2. Cal tenir en compte que al jardí va haver-hi llum de dia (la natural) i la llum de nit. Hem d’evitar que la il·luminació general sigui ‘plana’ i il·lumini en excés.
3. El punt anterior ens ajudarà a reduir la contaminació lumínica i a poder gaudir de les estrelles i la llum de la lluna.

“Un truc: per als punts de llum a mitjana altura recomanem les aplicacions d’il·luminació indirecta o rasant a paret. Evitessin els enlluernaments”

Com hem comentat al primer punt, depenent de la zona necessitarem una llum o una altra i per a explicar-vos com és la millor, hem distribuït el jardí en tres parts també.

Il·luminació per a caminar És la llum de les zones de pas, per exemple, la que necessitem per a anar d’un lloc a un altre, per a il·luminar el camí de l’entrada o el que ens porta a la piscina. Aquesta llum ha de ser de senyalització, projectada o rasant a sòl que il·lumini només els nostres passos sense incidir en la resta de l’espai.

Il·luminació per a veure És la il·luminació general, la llum que necessitem per a fer les tasques que requereixi cada zona: a la porta d’entrada a la finca, en la barbacoa, en la taula del menjador exterior etc.

Il·luminació per a gaudir
La part ‘romàntica’ del jardí. És la llum ornamental que ha d’il·luminar de manera discreta les nostres plantes, els nostres arbres o algun element decoratiu que volem destacar. Aquesta il·luminació ha de crear un ambient acollidor que puguem gaudir quan siguem al jardí, però també dins de casa.

Mira el vídeo del nostre equip de projectes en el canal d’Instagram TV del perfil de Faro Barcelona: