Il·luminació en el bany

Des de Faro Barcelona ens hem proposat donar-vos consells i recomanacions sobre la il·luminació de la llar. Amb l’ajuda del nostre departament de projectes, volem dotar-vos de més informació útil per a aquests dies de confinament.

Aquesta vegada ens centrem en un espai en el qual poques vegades parem atenció però que és molt important i d’ús diari: el bany. I com és important, també ho és la il·luminació que instal·larem en cada zona:

El mirall

El més important en aquesta zona és evitar les ombres i per a fer-ho us recomanem els següents tipus d’aplics. Perfectes si a més, són regulables:

– Els aplics de paret d’il·luminació general directa a banda i banda del mirall.
– Els ‘aplics camerino’ que tenen diverses bombetes de baixa potència.
– Els aplics per a ‘linestras’ LED. Perfectes per a cobrir amb una línia de llum contínua d’il·luminació frontal.

La dutxa

Per a no enlluernar-vos, a la dutxa el millor és instal·lar una tira de LED amb IP44 de baixa potència i il·luminació difusa. El millor és instal·lar-la directa a sostre.

I, si hi ha possibilitat, el nostre equip de projectes recomana especialment instal·lar una prestatgeria encastada dins de la dutxa. La funció serà l’emmagatzematge de sabons i utensilis pel que ha d’estar a l’altura de les mans. I, en la part superior d’aquesta, instal·lar la tira LED amb IP44 que us hem comentat.

Inodoro

Vàter

Aquesta zona pot estar distribuïda de dues maneres: si està integrada en la mateixa habitació que la resta, la il·luminació de les altres parts ja ajudarà a il·luminar el vàter. Però si aquest es troba a la seva ‘habitació’ pròpia el millor és una tira LED encastada en el sostre de les mateixes condicions que hem recomanat en la zona de la dutxa.

Llum de suport

I, finalment, us portem un consell molt útil per a les vegades que arribem al bany bastant adormits. Per a no enlluernar-nos de cop amb la il·luminació general, us proposem buscar el lloc perfecte per a amagar una tira LED càlida i de baixa potència que s’encengui mitjançant un micro sensor de presència. Per exemple, podeu instal·lar-la darrere del mirall principal, en la part baixa del moble del bany o en una de les prestatgeries de les tovalloles.