HOOK aconsegueix apadrinar una escola a Zàmbia

Zàmbia, país africà situat en el centre-sud del continent, és avui, una de les regions més pobres del món.

Dues terceres parts de la societat viu en la pobresa treballant en el camp i la mineria, i encara que les xifres d’escolarització no són baixes, sí que ho és el nombre de nens que abandonen els estudis per a buscar feina, menjar o ajudar a casa.

Amb aquesta situació de taló de fons, l’ONG d’origen escocès Mary’s Meals té en marxa un dels seus projectes: a través d’aliments autòctons serveixen cada dia un ‘porridge’ a més 134.000 nens que assisteixen a les seves escoles assegurant un plat de menjar al dia i l’assistència a classe. Una labor que duen a terme en més de 18 països des de fa 17 anys i que Faro Barcelona va voler recolzar amb el llançament de la làmpada ecològica HOOK. Amb cada venda d’aquesta lluminària una part es destina a ajudar un dels projectes de Mary’s Meals, i en aquest últim any ens vam proposar fer-ho en una escola de Zàmbia.

Repte aconseguit! 207 nens i 186 nenes s’han beneficiat de les aportacions durant tot un curs a l’Escola de Dumisa, que es troba en el districte de Chipata. Com l’Olivia, una alumna que té molt clar que vol continuar estudiant i que agraeix menjar a l’escola “El ‘porridge’ m’ajuda a concentrar-me’.
Compromesos amb ajudar aquells que ho necessitin i aconseguir construir un món més just i sostenible, continuarem col·laborant amb Mary’s Meals i la seva labor d’alimentar i formar a tots els nens. HOOK és un llum que va ser dissenyada per a reduir l’impacte ambiental, que s’embassa en la Fundació El Maresme i que, a més, plena plats, somriures i futurs.