Faro Barcelona il·lumina el nou espai gastronòmic La Cuina de la BoqueriaLa Cuina de la Boqueria és més que un espai gastronòmic, és un lloc multifuncional i, com a tal, requereix d’una il·luminació que tingui en compte les diferents zones i tasques que es van a desenvolupar. Sota aquesta premissa, el Director de Projectes de Faro Barcelona, Iván Meana, ha concebut aquest projecte d’il·luminació integral.

iluminacion-custom-entrada L’entrada és l’accés principal a un dels espais més importants, la cuina. Per il·luminar-la s’ha dissenyat una lluminària de suspensió amb forma ovalada, custom made, fabricada en ferro brut envernissat i amb làmpades de filament LED decoratives, per aconseguir una il·luminació confortable i càlida. Sens dubte, es tracta d’una lluminària de gran presència i una bestreta de la il·luminació de tots els espais que reflecteix la singularitat de cada zona.

Per il·luminar la cuina, s’han utilitzat projectors de carril NAN suspesos en versió negra que s’integren a la perfecció amb la resta de mobiliari i decoració d’aquesta zona. Cinc projectors situats a cada costat, permeten dirigir la llum cap als espais de treball de cada moment.

Prop d’aquest espai, ressalta una paret d’obra vista il·luminada amb tires de LED de 2700K d’il·luminació rasant. Això és un element comú a tots els espais on aquest tipus de paret té presència, aconseguint una il·luminació que complementa a la resta.

Un dels espais més importants en La Cuina de la Boqueria és el menjador. Per a aquesta zona s’han dissenyat lluminàries decoratives custom made: un perfil circular en ferro brut envernissat de grans dimensions, en els seus 120cm de diàmetre s’han combinat dos tipus d’il·luminació per utilitzar-les segons els requeriments del moment.

iluminacion-zona-comedorLàmpades de filament LED regulables de 5W aporten el toc decoratiu i creen una il·luminació càlida i confortable; mentre que làmpades LED de 8W 2700K amb una obertura de 60° proporcionen una llum uniforme, perfecta per a tasques de treball.

iluminacion-teatral-columnas-pilaresTambé es pot dotar a un espai de certa teatralitat gràcies a la llum. Això s’ha aconseguit amb la il·luminació de dos elements arquitectònics, que, a més de crear un efecte decoratiu també els dota de rellevància a l’espai. Uns encastables de LED càlids dibuixen les columnes blanques gràcies a l’angle d’obertura de 10°, llum d’accent per il·luminar un element que destaca per la seva gran altura.

Aquest efecte de teatralitat també s’ha utilitzat per il·luminar els pilars d’obra vista. El encastable LED CURTIS compta amb òptica asimètrica, d’aquesta forma es desplaça la llum cap a la columna i evita l’enlluernament.

En aquesta zona de sostre baix s’han utilitzat plafons de superfície NAN, gràcies a les làmpades LED de 100° d’obertura, s’aconsegueix una il·luminació uniforme perfecta per a les reunions que es puguin realitzar en aquest espai.

iluminacion-zona-bajo-techoEl bany compta amb il·luminació decorativa i funcional. A la zona exterior s’ha col·locat un aplic MARLIN; per a l’interior, s’han usat dos tipus de lluminàries. Com a llum general es col·loca el encastable NEU amb làmpades LED de 8W; que cedeix tot el protagonisme a la llum decorativa que proporciona la suspensió ALMA, situada al costat del mirall i que compta amb un làmpada de filament LED decorativa com a font d’il·luminació.

iluminacion-zona-banoUns encastables CROSBY LED són la llum de senyalització en l’escala que dóna pas al menjador. Tots els detalls s’han cuidat al màxim en aquest projecte d’il·luminació integral per atendre a les diferents necessitats lumíniques.

foto-general-proyecto-cuinadelaboqueria