IniciDescobreixStoriesAsistim a la I Jornada de il·luminació el Sector Hoteler
Tornar

Asistim a la I Jornada de il·luminació el Sector Hoteler

30 Jul 2014
El Clúster d'Il·luminació CICAT amb la col·laboració de l'Associació d'Empreses de Disseny Espanyol RED, van ser els encarregats d'organitzar la I Jornada d'Il·luminació en el Sector Hoteler que es va celebrar el passat 17 de juliol a l'Hotel Porta Fira de l'Hospitalet de Llobregat.

jornada-iluminacion-sector-hotelero-cicat



Durant la jornada, es van reunir diferents actors clau que intervenen en el procés d'un projecte d'il·luminació: dissenyadors, interioristes, lighting designers, hotels i fabricants. Tots amb una intencionalitat clara, debatre les problemàtiques que sorgeixen en aquests projectes per poder plantejar solucions de forma conjunta. Iván Meana, Assessor Tècnic de Projectes Lumínics de Faro Group, va ser l'encarregat de representar-nos en el debat final que va tancar la jornada.

En una primera part, diferents interlocutors es van encarregar d'oferir als assistents el seu punt de vista sobre la il·luminació en el sector hoteler, cadascun d'ells atenent les seves necessitats. Des del punt de vista de l'hotel, es va plantejar quins criteris s'utilitzen en el moment de decidir-se per un projecte d'il·luminació, atenent a factors econòmics, però també de qualitat, catàleg de producte o resolució d'incidències.

L'eficiència energètica és un altre dels temes plantejats durant la jornada, que es va reflectir en diverses presentacions. D'una banda, es va presentar un cas pràctic sobre l'amortització del LED en realitzar una substitució de lluminàries en un hotel; i per altra banda també, la millora econòmica que suposa la instal·lació de detectors de presència o altres automatismes intel·ligents.

Un altre dels punts importants de la jornada va estar a càrrec de l'estudi Manuel Torres Design. De la mà de la dissenyadora Esther Márquez, tots els assistents van poder conèixer les tendències de futur en il·luminació hotelera. Finalment, es va realitzar la presentació el Contract enfocat al sector il·luminació, on Júlia Farré (Assessora d'Internacionalització al CICAT) va donar algunes de les claus per a l'èxit en el sector hoteler.

debate-en-la-jornada-iluminacion-sector-hotelero



La segona part de la jornada va estar protagonitzada per un debat en què va participar Iván Meana, que va recalcar la importància de la confiança en l'interlocutor per poder tancar un projecte lumínic. Un altre dels aspectes que es van emfatitzar per part dels prescriptors és la necessitat de tenir a la seva disposició material de comunicació i màrqueting.

Una de les conclusions del dia és que per al sector hoteler el preu és un element clau, però sempre vinculat al servei. Partint de la confiança de l'interlocutor, el servei ha d'estar present ja en la fase de pre-venda oferint un assessorament tècnic personalitzat; passant per la venda, en la qual adquireixen molta importància els terminis de lliurament; finalitzant en el servei postvenda i la capacitat de resoldre possibles incidències.