CÚRCUMA, la nova cafeteria ‘healthy’ de Burgos

A Burgos ja hi ha un nou espai on menjar sa i amb productes de proximitat. Es diu ‘Cúrcuma’ i el seu local ha estat reformat i dissenyat per Enrique Jerez, Leal Interiorisme & disseny, i NonakaDesign.

Situat en el centre de la ciutat, just al costat del Camí de Santiago, el local necessitava passar del ‘caràcter fosc’ de l’antic disseny, a un espai obert i lluminós que mostrés tot el que hi ha dins sense complexos. Amb aquesta premissa, els interioristes van dissenyar una cafeteria d’estil senzill i molt donat als materials naturals com la fusta de roure, la pedra o la ceràmica. Està organitzat en dos espais: la zona de la barra i el mercat, i la del menjador privat que alhora dóna a dos patis interiors.

En totes dues parts del local la il·luminació tracta de projectar-se de manera indirecta per a aprofitar també la llum natural. L’aplic SIDE de color blanc banya les parets del passadís gràcies al seu disseny fi i modern, en l’entrada és el model GINA el que dóna la benvinguda i, en el menjador, la làmpada de disseny AKANE projecta llum puntual en el repeu de la finestra. En el bany s’han usat dos plafons SUN al costat del mirall, que acompanyen un espai de disseny molt modern.