Coneixent el dissenyador Andreu Carulla

Andreu Carulla és un reconegut dissenyador català que ha treballat amb importants marques i que ha guanyat diferents premis de disseny. A Faro Barcelona estrena col·laboració amb la làmpada GUEST i per a conèixer-ho, li hem preguntat sobre el que diu l’hemeroteca d’ell. 1. T’has preguntat alguna vegada que apareix sobre tu si cerques per la xarxa? Una de les coses que més es repeteix és la il·lusió que tenies de nen de ser inventor. Quina va ser la teva primera creació?

La veritat és que em pregunto què es diu del meu treball, no de mi, que de fet és el que interessa. Hi ha una espècie de selecció natural del que genera més interès, i va variant constantment.

És cert que de nen volia ser inventor; de fet encara és el que vull ser. La meva primera creació no va ser tal, sinó al contrari, una destrucció; desmuntava els objectes que teníem per casa i mai es van tornar a assemblar de la mateixa forma. El meu pare encara me’l recorda.

2. En una entrevista publicada en el diari ABC, expliques que per a tu el disseny ha de servir per a ‘fer productes més sostenibles, eficaços i eficients’. Com ho has plasmat en el disseny del llum GUEST?

La làmpada GUEST compleix el primer principi de l’ecodisseny: reduir. En aquest cas, la multifuncionalitat del llum ajuda a reduir el nombre d’elements a usar en una habitació: làmpada i taula en un mateix objecte. 3. Segons la revista d’estil de New York Times ‘T magazine’, que el teu estudi estigui a Banyoles, una petita ciutat de la província de Girona, et permet crear sense pressa i realitzar dissenys ‘de proximitat’. Com d’important és això per a tu?

Per a mi és indispensable. Avui dia estàs connectat permanentment, així que mai estàs aïllat, només prenc distància. Viure al poble em serveix per a aprofitar al màxim el temps i dedicar-lo on més es necessita; en un mateix dia puc anar a nedar al matí, acompanyar als meus fills al col·le, treballar 9 hores i tornar a casa a temps per a estar amb la meva família.

4. En el teu perfil d’Instagram (@andreucarulla) podem trobar peces de tota mena que estàs treballant. On trobes la inspiració?

Aquesta és una pregunta recurrent, de fet crec que la inspiració “divina” no existeix, tot surt del treball dur i d’una observació malaltissa de l’entorn. Sóc un observador compulsiu.