Com il·luminar el teu espai de treball

Degut a la situació de confinament en la qual ens trobem per a frenar els contagis i les repercussions del COVID-19, molts de nosaltres ens hem vist obligats a treballar des de casa.

Per a poder concentrar-nos, establir una bona dinàmica i aprofitar al màxim els recursos que tenim, et portem set consells per a il·luminar el teu escriptori de la mà de l’equip de projectes de Faro Barcelona.

1. Aprofita al màxim la llum natural
Busca la finestra a l’habitació on treballaràs i col·loca la teva taula allà. És important que aquesta quedi de costat de la finestra, ni davant ni just darrere.

2. Col·loca’t segons la mà dominant
Per a aprofitar la llum natural, hauràs de col·locar-te en el costat oposat a la teva mà dominant. Així aconseguiràs no fer ombres en escriure, dibuixar o teclejar en la superfície de treball.

3. Reforça l’espai amb llum artificial
Si no disposes de massa llum natural, o per a treballar durant les hores de menys sol, pots optar per una làmpada.

4. Evita el contrast
Quan busquis la millor llum artificial, tingues en compte que aquesta es projecti de manera uniforme per tot l’espai. No és bona idea, per exemple, que en un espai fosc només utilitzis un flexo damunt de l’escriptori. Aquest mal contrast farà que forcis més els ulls i et costi concentrar-te.

5. Combina una làmpada de sobretaula amb la llum general
El que si que et recomanem és que busquis una làmpada de sobretaula que serveixi de suport, i que ajudi a unificar la llum general de l’habitació.

6. Busca una llum amb temperatura de 4000K
La temperatura ideal per als espais de treball ha de ser de 4000K, que es mesura a través de l’Índex de Reproducció Cromàtica (CRI) i ens indica la manera com es projecta la llum.

7. La llum càlida millor per a la decoració
De la mateixa manera, és millor que no utilitzis llums amb temperatures càlides (de 1.000 a 3.000K) per als espais de treball. Aquestes, les recomanem per a la il·luminació decorativa.

8. Una lluminària que es reguli
Per a seguir tots aquests consells, i depenent de la llum natural i del moment del dia, et recomanem la col·lecció INVITING. Permet regular la intensitat i la temperatura de la llum i moure el capçal segons la teva necessitat. Pots comprar-la aquí.