Un habitatge amb vista a la mar

En la costa de Tarragona, a Calafell, es troba un dels últims projectes de Magamo Studio. Es tracta d’un habitatge familiar de 90m2 a primera línia de mar pensada per a descansar i escapar-se tot l’any.

Amb la reforma s’ha unificat la cuina, el saló i el menjador creant un gran espai comunitari i aprofitant la llum solar. Tota l’habitació compta amb mobles de fusta fets a mida, que aconsegueixen crear un ambient càlid i confortable sense deixar de costat el disseny modern i atemporal. Un llarg passadís recorre l’apartament fins a les habitacions i el bany, i ha estat il·luminat amb els empotrables rodons HYDE, que queden perfectament integrats en el sostre i proporcionen una bona il·luminació general. Dins del dormitori principal un altre model de llum de Faro Barcelona il·lumina la sala. Es tracta de l’aplicació amb lector dissenyat per Nutcreatives FOLD, que, en tots dos costats del llit, és perfecte com a il·luminació puntual i per a llegir abans de dormir. La seva pantalla és de tela.

Tant a l’habitació com en el menjador, el ventilador ALO ha estat instal·lat per a refrescar els calorosos dies d’estiu. Com a compte amb funció inversa, també ajudarà el sistema de calefacció a l’hivern. El seu disseny i els seus acabats (negre el motor i fusta les pales) ho fan un model perfecte per a espais d’estil mediterrani, confortables i càlids. Fotografia: Merce Gost
(Commenting: OFF)

Llum i claredat en una reforma a Sarrià

L’arquitecta Elisabet Guasch i l’Estudi Nou, han reformat un petit habitatge en el barri barceloní de Sarrià per a una família de quatre membres.

La reforma principal ha consistit a ampliar el pas del rebedor i unificar-lo amb el saló i la cuina per a així aprofitar al màxim l’espai i la llum natural. El resultat és un espai diàfan amb una decoració minimalista i molt mediterrània en colors i detalls.

Com la llum natural és important en aquesta llar, l’artificial ha de complir la mateixa funció quan cau el sol, i per això trobem lluminàries de Faro Barcelona per tot l’habitatge. Dos llums penjants KOMBO en acabat beix vesteixen la placa de cocció de fusta de la cuina i unes tires LED ho fan sota els mobles. A les habitacions, les aplicacions ORA i BEL, tots dos en acabat blanc, estan instal·lats al costat dels llits per a proporcionar una llum de lectura. En l’entrada trobem l’aplicació KAMEN en beix i a l’habitació dels nens, a part de les aplicacions citades, també el llum penjant MARGOT. El petit pati interior també és un dels espais on la il·luminació de Faro Barcelona és present amb els plafons TASA i el projector FOC gris fosc. Completen el llistat els ventiladors ALO a l’habitació de matrimoni i el saló, que, encara que no són lluminàries, proporcionen comoditat i benestar durant tot l’any i aconsegueixen mantenir l’estil càlid de tot el pis. Fotografies de Sara Adroer.
(Commenting: OFF)

Una llar molt mediterrània il·luminat per Faro Barcelona

L’arquitecte Travis Wright, de l’estudi DOS, ha reformat el que bé podria ser una llar perfecta per a passar les vacances.

D’estil totalment mediterrani l’habitatge s’obre a un jardí amb porxo i piscina. A l’interior compta amb un menjador cuina, separat per una barra i un dormitori doble a bany en la part de dalt. En totes les estades la fusta natural de les bigues i les portes domina l’estil, en contrast amb el blanc de les parets i els materials nobles dels mobles. En cada racó d’aquest refugi trobem una lluminària de disseny de Faro Barcelona, que aporta la solució lumínica segons la necessitat. Com les aplicacions LE PETIT en acabat blanc en tots dos costats del llit que són perfectes com a llum de lectura, o el llum VERSUS per al porxo i el jardí, perquè està pensada per a ambients exteriors que no volen perdre gens ni mica d’estil. A l’habitació també han comptat amb el ventilador ALO, de fusta i silenciós.

Dins trobem una fantàstica combinació dels llums penjant MINI damunt de la taula del menjador, que trenca amb l’aire rústic i li aporta molta llum i frescor. En aquest espai obert, i il·luminant la zona del sofà, dues aplicacions WHIZZ extensibles. I de la mateixa col·lecció en versió penjant dos llums il·luminen la barra de la cuina.
(Commenting: OFF)

Un projecte italià amb GUADALUPE

El llum aplic GUADALUPE amb pantalla verda és la protagonista del dormitori de RS HOUSE, el nou projecte dels arquitectes de STUDIOTAMAT en Garbatella, Roma.

La reforma té com a elements principals els espais oberts que distribueixen les bigues originals, que estan a la vista. Aquesta nova llar era originàriament un safareig i ara compta amb 75 metres habitables.

A l’habitació principal trobem la versió aplic amb lector en acabat negre i pantalla verda de GUADALUPE, la col·lecció de Faro Lab moderna, alegre i atrevida que li dona una volta a la il·luminació clàssica de dormitori. Els interioristes han comptat amb una lluminària en cada costat del llit per a usar-se com a llum de lectura. Alhora acompanyen un increïble armari de paret amb portes de vidre.
(Commenting: OFF)

FUGA il·lumina la nova botiga CATBAG

Studioapart repeteix al capdavant de la renovació de les botigues CATBAG i en la seva última reforma ha comptat amb els projectors FUGIDA, de Faro Barcelona.

Amb l’objectiu de crear un espai modern i atractiu per al públic jove, la nova botiga de motxilles i bosses té com a element principal una reixeta metàl·lica que serveix per a exposar el producte d’una “manera versàtil”. Els arquitectes també han volgut obrir la botiga cap a l’exterior i, aquesta mateixa estructura combinada amb altres dos materials, permeten usar-la com a aparador i veure els productes des del carrer.

Per a il·luminar aquesta zona tan important trobem els projectors FUGA, una família d’il·luminació tècnica de disseny depurat on tots els elements s’allotgen dins de la carcassa del projector. Han triat l’acabat negre per a seguir amb tota l’estètica del local que és molt urbana i compta amb cartells en llums de neó. FUGA, a més, es pot orientar tant en l’eix vertical com l’horitzontal, per la qual cosa és perfecte com a llum d’accent en reformes com aquesta.
(Commenting: OFF)

Un àtic viatger

En el modern barri madrileny de Malasaña es troba l’últim projecte dels arquitectes Egue y Seta, el “Refugi del viatger”. Un àtic pensat per a descansar, tornar a la ciutat i gaudir-la des de les altures.

D’espais oberts, acabats i decoració moderns, aquest habitatge té una única habitació. El llit es troba ‘recolzada’ en un petit mur que separa la zona de l’armari-vestidor, i compta amb dos espais fets a mida per als llums de sobretaula LINK, que actuen com a il·luminació de lectura.

En el mateix dormitori també podem trobar la làmpada penjant PAM en acabat negre (com a LINK) i or. En aquest cas il·lumina una petita taula auxiliar i reforça tota la il·luminació artificial de l’habitació. En trobar-nos en un àtic l’única llum natural entra per una petita finestra al final de la paret.
(Commenting: OFF)

Il·luminem les noves oficines de Tresmares Capital

L’estudi d’arquitectura Febrero Studio ha confiat en Faro Barcelona per a la il·luminació del seu últim projecte, les oficines del fons d’inversió Tresmares Capital a Madrid.

Es tracta d’un espai de més de 800m2 organitzat en espais oberts que acullen la recepció, les àrees de reunions i la zona “work-cafe”. Per a respectar l’estructura de l’edifici, els arquitectes han reservat els espais més petits o “residuals” per a zones de crides o de reunions de poca gent. Per a la il·luminació general, tant en els espais comuns com en les zones més restringides han comptat amb els projectors de carril CYLINDER, que pràcticament recorren tota l’oficina. Els penjants STAN i FONOVIA – aquest últim està fet d’un material que a més absorbeix el so – donen suport a la llum general en la recepció i la sala d’espera i la zona de taules de treball respectivament.

L’aplic KERA i el nou disseny de 2020 GUADALUPE són els encarregats de la llum puntual en espais com la zona de reunions. GUADALUPE també es pot trobar en format peu de saló o com a llum de sobretaula en les diferents àrees de descans. Gràcies a la forma cilíndrica i a l’acabat beix mat de la seva pantalla, aquest disseny d’Isaac Piñeiro encaixa perfectament amb l’estil decoratiu de la reforma, que ha “intentant mantenir un balanç entre els materials més sobris i el vermell corporatiu”.
(Commenting: OFF)

Il·luminació general en un habitatge de la Castellana

El plafó rodó SVEN il·lumina un habitatge del passeig madrileny de la Castellana. Una nova llar que ha reformat per complet l’estudi Romero&Montoya i que també ha comptat amb l’empotrable de sostre FRESH. L’edifici va ser construït en els anys 50 i l’habitatge comptava amb un llarg passadís fosc que distribuïa les diferents estades. Per a obrir-ho a la llum natural, els arquitectes han unit les estades comunes en la part de la façana més lluminosa, i han deixat les habitacions en l’altra.

Per a reforçar lluminicament les diferents zones d’aquest menjador-cuina obert, han comptat amb el plafó SVEN, un aliat per a la il·luminació general que ajuda a augmentar la sensació d’amplitud, altura i lluminositat. A les habitacions i els banys, més baixos a causa del fals sostre, han comptat amb el model encastat FRESH.
(Commenting: OFF)

Una òptica a València amb il·luminació de Faro Barcelona

La làmpada penjant MINE SPACE il·lumina un dels racons de la nova Òptica Climent a Burjassot, València. Forma part de l’elecció dels interioristas de Studio Lyke, que han dissenyat un espai amb l’objectiu de “acostar el producte al client”. Per a això han creat una façana de vidre transparent convertint l’interior en el perfecte aparador. A simple vista es poden contemplar els expositors (laterals i un central) amb les novetats de productes, i, a continuació, les zones d’atenció amb taulell, taules i cadires.

És just el racó “de trobada” amb els clients la zona que il·lumina la col·lecció de llums penjants MINE SPACE, de Nahtrang. Gràcies a la idea inicial de crear composicions segons les necessitats, a l’Òptica Climent podem trobar la versió unitària i dos dobles, totes en acabat gris. Fotografia: Jordi Díaz
(Commenting: OFF)

MINE i un pis amb molta historia

“Buscar llevar les capes d’anys de modificacions i retornar-los la seva neciesa”, era, en paraules del interiorista Cosma Mussachio, l’objectiu principal del projecte Vilardell.

Ens trobem en el barri de Sants de Barcelona, en un pis construït l’any 1902 amb tres entrades de llum natural, un ampli menjador, cuina, un bany i tres habitacions grans, una d’elles amb balcó i vestidor. Mussachio ha aconseguit rescatar els materials originals i simplificar el disseny de tot l’habitatge. Ara queden a la vista parets, bigas i un sòl hidràulic preciós en la cuina i els passadissos.

En un dels dormitoris principals és el llum penjant MINE la que penja de tots dos costats del llit i s’integra en una habitació de tons clars. La paret que actua com a capçal es degrada amb materials originals i la combinació de tots dos elements li dóna un aire modern i únic. El llum dissenyat per Nahtrang té elements de fusta que aporten calidesa i projecta una llum càlida perfecta per a la il·luminació d’un dormitori com aquest.
(Commenting: OFF)