Il·luminar les nits d’estiu

A Polop de la Marina, València, els arquitectes Larcosta han dissenyat diferents models d’habitatge en un relaxat barri perfecte per a passar les vacances d’estiu.

Entrem a la casa “Julieta&Romeo”, una parcel·la de 628m2 amb dos pisos, piscina, jardí i diferents terrasses. Un espai d’habitacions grans i obertes que integra l’exterior i s’aprofita de la llum natural.

Els dormitoris també són amplis i funcionals. Els armaris s’integren en les parets que al seu torn separen els diferents espais, i, els llits, estan il·luminats amb dos aplics de Faro Barcelona: LINK en acabat bronze i MITIC. Com hem comentat, l’exterior juga un paper molt important i està pensat per a acollir hores de descans, menjars, jocs i migdiades. Per a il·luminar la taula de la terrassa, Larcosta ha tornat a confiar en Faro Barcelona amb la pantalla per a exterior MISTU, que queda perfectament integrada com a làmpada penjant en el sostre del porxo i acompanya l’espectacular vista de la piscina i el paisatge. Fotografies de Peter Foldiak
(Commenting: OFF)

Una gran reforma a Valladolid

L’estudi de disseny Bespoke ha estat l’encarregat de reformar un habitatge ampli a Valladolid, i per a això, ha usat la il·luminació tècnica de Faro Barcelona.

L’objectiu d’aquesta reforma, l’espai de la qual compta amb 99m2, era combinar l’espai privat de la família i les zones àmplies per a reunions i convidats. El resultat és un pis amb tres dormitoris, tres banys, una cuina aïllada i un saló/menjador amb forma de L.

La il·luminació ha jugat un paper fonamental en aquesta casa d’estil minimalista i modern, on la fusta és la gran protagonista. Per a donar-li el seu “poder” Bespoke ha triat les tires de LED de Faro Barcelona per a “reforçar la posició de les bigues”, també darrere del moble principal i sota el banc de fusta del saló, les fornícules i els miralls dels banys. Les tires LED emeten llum càlida i permeten il·luminar sense enlluernar. Són una bona solució per a ressaltar objectes i espais passant desapercebudes. De Faro Barcelona també trobem els empotrables orientables HYDE com a il·luminació general en tot l’habitatge i en acabat negre en els banys, el plafó REL-P en el centre de la cuina i el llum TEN en acabat negre. Fotografies de Cesar Prados.
(Commenting: OFF)

Minimalisme tropical en una casa amb molts records

L’interiorista romanès David Raymond es va proposar fa un any reformar la part inferior de la seva casa familiar.

Es tracta d’un espai de 58 metres quadrats al qual li ha donat una segona vida amb una mescla d’estils amb molta personalitat: el “minimalisme tropical”. La reforma, que ha deixat a la vista un enorme espai obert, s’ha dut a terme amb la fusta al terra, sostre i alguna paret com a material protagonista. Un enorme arc separa l’entrada dels diferents espais de descans i alhora, manté aquest esperit antic de casa de camp. Raymond ha distribuït l’habitació amb diferents zones de relax i lectura que ha combinat amb mobles diferents, una paret verda i decoració. En un d’aquests racons es troba la làmpada de peu en acabat bronze LINK, perfecta per a dirigir la llum a un punt concret i ajudar a la lectura.

De Faro Barcelona també ha usat els projectors FUGA en color negre com a il·luminació general.

Una reforma amb molta personalitat pensada per a guardar, de nou, molts records familiars.
Informació de la reforma
Nom del projecte: Parent House
Localització: Brasov, Rumanía
Dissenyador: David Raymond
Distribuïdor: Urmet
(Commenting: OFF)

Un increïble estable amb ventiladors Faro

A pocs quilòmetres de Santander es troba l’últim projecte de reforma de Zooco Estudi.

Es tracta de la reconversió d’un antic estable en una casa per a estiuejar, pràcticament distribuïda en una sola planta i habitació. La reforma ha tingut en compte el pla original i, de manera subtil, l’ha millorat deixant a la vista les bigues de fusta. La modificació més important l’ha sofert la façana, que s’ha modificat per a “deixar entrar la naturalesa” i acompanyar els fantàstics paisatges càntabres.

El resultat és un espai increïble, ampli, senzill i amb molt d’estil. El sostre, que té la forma típica inclinada, li dóna molta personalitat i es complementa amb el ventilador de Faro Barcelona LANTAU en la zona del menjador. Un ventilador d’estil modern que, gràcies al seu acabat en fusta de roure amb motor en negre, encaixa perfectament en el disseny.

De Faro Barcelona també podem trobar el ventilador de sostre WINCHE. En aquest cas està situat en el porxo, on segur que ajudarà a refrescar les tardes d’estiu gràcies a les seves característiques tècniques que permeten instal·lar-ho a l’aire lliure. El porxo és un altre dels elements essencials d’aquest habitatge que compta amb un entorn increïble (amb piscina inclosa). Fotografies: Imagen Subliminal
(Commenting: OFF)

Il·luminació tècnica en una casa amb estil

A vegades, quan parlem d’il·luminar un projecte d’interiorisme, se’ns oblida la importància de la il·luminació tècnica. Pot ser que sigui la “menys visible” però alhora és la més necessària i imprescindible. Aquest projecte de Rodes Arquitectura a Alacant és una mostra d’això. Els empotrables FRESH i RADÓN han estat instal·lats en passadissos i en l’entrada de la cuina. Banyen l’espai i acompanyen el recorregut cap a les estades principals. RADÓN, a més, és orientable pel que permet fixar la llum cap al “camí” preferit.

Aquesta remodelació també ha comptat amb els empotrables TROOP en el bany on actuen com a llum general, i amb els ventiladors EIVISSA, NASSAU i OBOÈ en diferents habitacions.

És un habitatge ampli i de dos pisos que ha estat reformada íntegrament. D’estil minimalista i molt elegant, juga amb l’entrada d’uns espais i uns altres i es caracteritza per la terrassa del pis superior, integrada completament a la casa amb un finestral-acordió.
(Commenting: OFF)

Els dissenys preferits de “La finca roja”

La finca roja” és l’estudi d’interiorisme dels arquitectes Ana Martí i Alfonso Zumárraga, que defineixen els seus projectes com a “honestos, atemporals i elegants”, i en tres dels seus últims treballs a València han usat lluminàries de Faro Barcelona. Dissenys únics i amb molta personalitat.

Per a l’àtic del carrer Joan Llorens, la composició de quatre llums penjant MINE presideix una taula de fusta lateral. És un pis petit on han volgut aprofitar l’altura dels sostres – com a bon àtic –, els materials naturals com la fusta o els murs de pedra, i la idea que la llum natural “entri” des de totes les estades. En la mateixa localitat, però al carrer Colón, és el disseny penjant de LE VITA en acabat or i els aplics PURE els que il·luminen el menjador. En aquest espai, els colors predominants són el negre i la fusta natural que contrasten perfectament amb l’acabat de les nostres lluminàries. Res a veure amb l’espai de les habitacions, més “fred” i blanc. En elles podem trobar els aplics SUAU en color negre en els dos costats del llit. I, en l’últim projecte que us comptem, el de la zona dels Pujols de Sant Antoni, també trobem el llum penjant LE VITA damunt de la taula. En aquest cas, l’estil d’aquesta casa d’una única planta és molt més minimalista i el blanc és el protagonista íntegrament. En un racó del saló obert a l’exterior trobem el llum dempeus ACADEMY, en el que pot ser un bon refugi de lectura. En acabat blanc, clar.
(Commenting: OFF)

Un petit apartament amb MINE

L’equip de interioristas de Júlia Brunet ha reformat un petit apartament de 45m2 en la localitat catalana de Manlleu.

És un pis molt ben aprofitat que compta amb un menjador-cuina, una habitació, un bany i que ha solucionat la falta d’espai amb parets modulars i armaris de paret.

El blau elèctric és el color principal de la cuina, que contrasta amb el blanc dels taulells i els tons pedra de la resta de mobles i del sòl. El llum MINE il·lumina la part central de la taula-alta feta dels mateixos taulells, i gràcies a la seva composició doble i als seus acabats, encaixa perfectament en aquest espai modern i atemporal.

En aquest mateix racó (que acull la cuina i la zona de descans) també podem trobar l’aplicació extensible WHIZZ en acabat negre. Gràcies al seu disseny, queda integrat en la paret sense ocupar espai i es pot orientar segons la necessitat de la persona que estigui asseguda en el sofà. Una altra solució versàtil i moderna.
(Commenting: OFF)

TEN i un bany minimalista

A Lió, França, el interiorista darrere de BC Atelier ha reformat el bany i l’habitació d’un petit apartament d’estil minimalista.

Per a fer això ha utilitzat l’aplic TEN en totes dues habitacions. En el dormitori, on predomina el color negre i l’aprofitament de l’espai amb uns armaris blancs alts, els aplics es troben en la paret just davant del llit.

En el bany, en canvi, un sol aplic il·lumina la zona del mirall. En aquest espai ja no és el negre el predominant. S’ha creat una atmosfera més clara, amb fusta en les piles, parets blanques i un verd-gris fosc per donar contrast al mirall, les estructures i l’aplic negra. Una reforma amb molt d’estil que li dóna al bany cert protagonisme i que posa de manifest la importància de la il·luminació, també de disseny, de les zones que més usem cada dia.

Información de la reforma

Interiorisme: BC Ateliers
Col·laboradors: Bonnemazou Cambus, Prostoria, Florim Ceramiche y Artewalls.
Fotografies: Franklin Marcot
(Commenting: OFF)

Un edifici i diferents estils

L’equip de Hernandez Arquitectes ha estat l’encarregat de remodelar tots els habitatges d’aquest edifici per a convertir els espais en apartaments turístics.

Amb més d’una casa per dissenyar, els arquitectes han barrejat estils, han combinat materials, han respectat els materials decoratius originals i han variat la distribució de l’espai en cadascun. Als apartaments més petits, i per a aprofitar l’espai, han usat els aplics LINK en els capçals de les habitacions i parets del saló. D’estil minimalista i en acabat negre, es troben en aquells apartaments d’estil nòrdic on queden perfectament integrats.

De Faro Barcelona també podem trobar les làmpades penjants PLAT. En aquest cas il·lumina els centres d’una taula de dos dels habitatges més grans, que tenen un saló cuina ampli i que han estat decorades amb acabats càlids i, en una d’elles, fins i tot s’ha respectat el sòl de mosaic. L’acabat negre d’aquest llum amb una pantalla de disseny fi que dota tot el protagonisme a la bombeta, dóna un aire modern i atractiu a la fusta de totes dues taules. Informació de la reforma
Arquitectes: Hernandez Arquitectos
Col·laboradors: El Picaporte Valencia
Fotografies: Mayte Piera
(Commenting: OFF)

La vila d’Adam

A l’illa de Rhodes, a Grècia, Bianco Viles ha creat dos oasis de pau dedicats als primers humans que diu la Bíblia que Déu va crear. Dues persones que vivien en el paradís envoltats de naturalesa, pau i abundància… just el que podrem trobar en aquestes cases.

Entrem a la Vila d’Adam, un habitatge reformat pels arquitectes Melenos&Katogas, basada en el minimalisme i l’estil bohemi. D’espais oberts, compta amb tres habitacions amb bany, un ampli menjador i una cuina oberta al jardí, que té en el centre una piscina. La intenció de la reforma ha estat aprofitar la llum natural i fer ‘entrar’ l’entorn a l’habitacle, una característica que ha fet imprescindible instal·lar ventiladors de sostre. Com a bon refugi estiuenc, compta amb els ventiladors LUZON en totes les estades. Un ventilador de línies fines, modern i que amb el seu acabat marró contrasta amb les parets blanques, els materials nobles dels mobles i els de fibra natural que decoren tot l’apartament. Información de la reforma
Arquitectes: Klimis Katogas y Dimitris Melenos
Construcció: Oiko-Savvaides
Estudi topogràfic: Sotiris Aristidou
Fotografies: Harry Zampetoulas.
(Commenting: OFF)