IniciBlog¿Qué es la funció inversa? ¡Utilitzar el ventilador durant l'hivern!
Tornar
Ventiladors de sostre

¿Qué es la funció inversa? ¡Utilitzar el ventilador durant l'hivern!

18 Abr 2022

Els ventiladors de sostre s'incorporen cada vegada més a tota mena d'espais ja que són un sistema saludable de ventilació amb molts beneficis enfront d'altres sistemes. 

 

Sabies que poden usar-se tant en els dies més freds com en els més calorosos? En aquest article t'expliquem què és, com funciona i quins beneficis té la funció inversa.

 

GUIA GRATIS | Ventilador de techo: Por qué apostar por él en tus proyectos de  diseño y arquitectura 

 

Quan arriba el fred el ventilador sol quedar abandonat. Es converteix en un objecte decoratiu més al qual no se li treu el màxim rendiment. Per a combatre això, hi ha ventiladors que incorporen la funció estiu/hivern. 

 

Aquesta funció, anomenada funció inversa, permet que el ventilador es pugui utilitzar tant en els dies més freds com en els més calorosos.
 

 

 

Cap a on ha de girar el ventilador de sostre a l'hivern?

 

Saber cap a on ha de girar el ventilador de sostre a l'hivern pot ser clau per a utilitzar-lo com a complement a qualsevol sistema de calefacció. Amb la funció inversa activada, fem circular l'aire calent que s'acumula en sostres, sent més indicat sobretot en sostres alts.

 

A l'hivern, les aspes han de girar en el sentit de les agulles del rellotge per a repartir millor les capes d'aire calent i eliminar l'estratificació sense crear corrents d'aire descendent que puguin molestar.

 

El funcionament a l'hivern es produeix de la següent manera: les pales impulsen l'aire cap amunt i desplacen l'aire calent cap als laterals, baixant fins al sòl i fent que torni a pujar pel centre del ventilador. 

 

  

Beneficis de la ventiladora manera hivern

 

Aquest procés permet escalfar l'estada estalviant energia en el sistema de calefacció. L'aire calent puja i és per això que aconseguir el confort tèrmic costa tant. 

 

Amb l'ús del ventilador és possible ajudar en el procés i així obtenir la temperatura òptima amb menys recursos i en menys temps. Igual que a l'estiu ajuda a refredar més ràpidament l'estada, si s'usa juntament amb l'aire condicionat.

 

Cap a on ha de girar el ventilador de sostre a l'estiu?

 

Saber cap a on ha de girar el ventilador de sostre a l'estiu també és una qüestió important per a assolir la frescor que es busca amb aquesta mena d'aparells.

 

A l'estiu, les aspes han de girar en el sentit contrari al de les agulles del rellotge per a aconseguir una frescor natural que serveixi com a complement per a qualsevol sistema d'aire condicionat.

 

Conèixer, per tant, cap a on ha de girar un ventilador de sostre és crucial per a aprofitar tots els seus beneficis en qualsevol època de l'any i no utilitzar el sentit erroni.

 

 

New call-to-action

 

Quan ha de girar un ventilador de sostre?

 

A més de saber cap a on ha de girar un ventilador de sostre, és important identificar els moments en els quals pot resultar de major utilitat. 

 

En aquest sentit, nosaltres recomanem utilitzar-lo:

  • En dormir
  • Al sopar
  • Per a ventilar una habitació
  • Per a augmentar l'efectivitat de l'aire condicionat
  • I a l'hivern per a baixar l'aire calent dels sostres reduint així el consum de calefacció.

     

Gràcies als dissenys moderns i actuals que permeten el funcionament del ventilador de sostre sense cap soroll, és possible utilitzar-lo en qualsevol moment sense notar si més no que estigui funcionant.

 

 

Consells per a triar un ventilador de sostre

 

Saber cap a on ha de girar un ventilador de sostre i per què és important per a poder aprofitar tots els seus beneficis, però també existeixen altres qüestions que s'han de tenir en compte per a obtenir el màxim rendiment d'aquest aparell.

 

Grandària de les aspes

 

Les aspes més llargues impliquen que, amb un funcionament més lent del ventilador, és possible moure més quantitat d'aire que amb les aspes més curtes. Per aquest motiu són més adequades.

 

Altura d'instal·lació

 

Altura del ventilador de sostre: per a garantir un bon funcionament i seguretat, el ventilador no ha de penjar per sota dels 2.20 m en zones de pas.

 

Grandària del ventilador de sostre

 

Encara que sempre es tendeix a triar una grandària M en lloc de L, això suposa que el ventilador hagi de funcionar molt més de pressa. Davant qualsevol dubte, sempre és recomanable triar la grandària més gran.

 

Instal·lació

 

Encara que la instal·lació d'un ventilador de sostre no és una tasca complicada, és necessari escollir sempre ventiladors aptes per a cada tipus de sostre, de manera que el bon funcionament i una ràpida instal·lació estiguin garantits.

 

Manteniment del ventilador de sostre

 

El manteniment d'un ventilador de sostre és senzill. Realitzant els següents petits gestos podrem garantir el bon funcionament del ventilador:

 

  1. Netejar les aspes amb un drap humit de tant en tant per a retirar la pols. 
  2. Encendre el ventilador durant un parell de minuts almenys una vegada al mes per a perquè el transformador deixi anar la càrrega elèctrica acumulada.
  3. Revisar la fixació al sostre en cada inici de temporada. 

 

Funció inversa en ventiladors Faro Barcelona

 

Aproximadament el 80% dels ventiladors de Faro Barcelona comptin amb funció inversa és una prova de l'important que és aquesta funció, saber cap a on ha de girar el ventilador de sostre en cada època de l'any i per què.

 

Encara que molts ventiladors no compten amb aquesta funció, aquells que sí que ho fan són cada vegada més demandats per la seva funcionalitat. I és que la funció inversa fa possible que es pugui utilitzar un sistema de ventilació còmode i saludable en qualsevol època de l'any, i no sols per a aportar frescor.

 

Ara que ja saps cap a on ha de girar un ventilador de sostre i totes les qüestions que has de tenir en compte per a aprofitar tots els seus beneficis, pots triar el que més s'adapti al teu projecte. 

 

A Faro Barcelona comptem amb una de les ofertes més àmplies i variades del mercat, aquí trobaràs el que més s'adapti a les necessitats de cada espai, Visita'ns!
 

New call-to-action