IniciBlogCom escollir un ventilador de sostre amb èxit
Tornar
Ventiladors de sostre

Com escollir un ventilador de sostre amb èxit

Els ventiladors de sostre són una magnífica manera de refrescar l'aire de manera saludable. A més, aporten un toc decoratiu a l'espai i fins i tot il·luminar. Però triar un ventilador de sostre no sempre és tasca fàcil. 

 

A Faro Barcelona, fa més de 75 anys que venem ventiladors de sostre i som conscients que, la compra d'un ventilador és una elecció important. Aquest electrodomèstic té una llarga vida i el preu, encara que és bastant assequible, és normal que et plantegis algunes qüestions abans d'instal·lar un a casa.

 

¡Descarga la Checklist de ventilación con los 10 puntos a tener en cuenta en  tusproyectos de interiorismo!

 

Qüestions com l'alçada del sostre, l'amplitud de l'estada o la inclinació del sostre poden influir en l'elecció del ventilador. Per això, et deixem una guia amb els millors consells per a saber com triar un ventilador de sostre ideal per a l'estada que cerques.

 

 

Quin tipus de ventilador triar en funció de l'estada?

 

A l'hora de plantejar-se com triar un ventilador de sostre, el més rellevant és tenir en compte la superfície que es ventilarà, els metres quadrats de la zona, l'altura del sostre, la ubicació i l'ambient de l'estada.

 

Quina grandària del ventilador triar

 

Els ventiladors d'interior es poden usar en totes les habitacions de la casa i per això hem de tenir en compte la mesura de l'espai on volem instal·lar-lo. 

  1. Per a habitacions extra-grans (més de 28 m²): El diàmetre ha de ser igual o major de 165cm.
  2. Per a habitacions grans (entre 17,6 - 28m2): El diàmetre ha de ser igual o major de 132cm.
  3. Per a habitacions mitjanes(entre 13 -17,6m2): El diàmetre ha de ser d'entre 107-132 cm.
  4. Per a les habitacions més petites (menys de 13 m²): El diàmetre ha de ser igual o menor de 107cm.

 

 

Encara que la tendència sol ser sempre triar ventiladors petits per por de que destaquin massa, sempre és recomanable triar models una mica més grans, ja que una major longitud de les aspes implica que, amb un moviment molt més lent i més quantitat d'aire mogut.

 

Un ventilador de sostre petit, en canvi, necessita una velocitat major per a produir la mateixa brisa, i aquesta velocitat és precisament la que farà que cridi més l'atenció en lloc de passar desapercebut. Tanmateix, això és una cosa que dependrà de l'amplitud de l'espai en el qual es col·loqui.

 

Ventilador amb llum o sense llum

 

Alguns ventiladors de sostre, a més, compten amb la possibilitat d'incloure llum.

  • Ventiladors de sostre amb llum: és bastant útil en zones com a habitacions. 
  • Ventiladors de sostre sense llum: per a estades com el saló o menjador. Aquí és millor gaudir d'un sistema de ventilació saludable com el del ventilador de sostre i servir-se millor d'una il·luminació més adequada.

 como elegir un ventilador de techo

 

Ventilador de sostre en exteriors

 

Per a espais exteriors com a terrasses, entrades o porxos, és molt important que el ventilador tingui IP44 perquè estigui preparat per a les adversitats ambientals com la humitat, pols, intempèrie o esquitxades.

 

Mesura i direcció de les aspes 

 

Encara que moltes persones tendeixen a pensar que quantes més pales, més frescor, això no és cert. La quantitat de pales que tingui un ventilador de sostre no influeix molt en el seu funcionament, sinó que es tracta més aviat d'una qüestió estètica.

 

El moviment de l'aire que genera el ventilador té més a veure amb factors com la inclinació de les aspes o la longitud d'aquestes, i quant al número, ocorreria tot el contrari al que se sol creure: quantes menys aspes, més aire es mourà.

  • Els de dues aspes, són ideals per a espais grans. 
  • Els ventiladors amb més aspes, per exemple cinc, serveixen per a refrescar lleugerament les estades. 

 

Disseny, acabats i color

 

Una altra de les qüestions més importants quan et planteges com triar un ventilador de sostre, és el disseny, els acabats o el color. 

  • Ventiladors de sostre d'estil industrial
  • Ventiladors de sostre d'estil minimalista
  • Ventiladors de sostre d'estil vintage 
  • Ventiladors de sostre d'estil nòrdico
  • Ventiladors de sostre d'estil tropical

 

De qualsevol forma, el ventilador ha d'encaixar i integrar-se en l'espai com qualsevol altre element decoratiu, per la qual cosa aquestes característiques han d'anar, d'alguna manera, d'acord amb l'estil general de l'estada en la qual es col·loqui.

 

A més, cal tenir en compte que hi ha materials que necessiten més cures que uns altres, encara que tots estan pensats perquè el manteniment sigui mínim. 

  • Les pales de fusta són ideals per a salons o habitacions
  • Els ventiladors de policarbonat o metall són millors per a cuina o banys

 

 

Ventilador per a sostre inclinat

 

Si vols instal·lar el ventilador en un sostre inclinat, com una golfa o un porxo, has de tenir en compte que:

 

  • L'angle màxim al qual pot instal·lar el seu ventilador és de 20°
  • El floró del model triat ha de ser apte per a sostres inclinats 

 

En qualsevol cas, la seva instal·lació és la mateixa que quan el sostre no és inclinat, només s'ha d'ajustar segons la necessitat. Assegurar-te que el ventilador està prou lluny del sostre de manera que les pales no el toquin. 

 

Per exemple, els models ICARIA, LUZON y LANTAU són aptes per a sostre inclinat

 

Quin motor (AC/DC) és més adequat per al ventilador de sostre? 

 

Els motors dels ventiladors de sostre poden ser de dos tipus:

  • DC: Corrent continu o directe. Són més eficients, consumeixen un 70% menys i ofereixen entre 5 i 6 velocitats regulables. A més, tenen un millor rendiment i són molt més silenciosos i duradors, ja que tenen un motor que utilitza tota l'energia que consumeix i treballa millor al no escalfar-se tant.
  • AC: Corrent altern. El seu preu és una mica més ajustat, però són menys eficients i silenciosos. Ofereixen solament 3 velocitats.

 

Els ventiladors de sostre Faro Barcelona incorporen motor DC, ja que són productes d'alta gamma. Més informació sobre els motors AC/DC en aquest article.

 

 

Ventilador de sostre funció estiu i hivern

 

Els ventiladors de sostre són una forma efectiva de reduir els costos d'energia durant tot l'any i crear una atmosfera agradable, gràcies a la funció inversa, que està disponible en els ventiladors amb motor DC.

  • A l'estiuLes aspes giren en el sentit contrari al de les agulles del rellotge per a aconseguir una frescor natural o en combinació amb aire condicionat, resultant en estalvi d'energia de fins a 40%. 
  • A l'hivern. Las aspas del ventilador giran en el sentido de las agujas del reloj para repartir mejor las capas de aire caliente, eliminar la estratificación y  ahorrar hasta un 10% de la electricidad.

 

En el nostre catàleg podràs trobar alguns models amb funció inversa estiu-hivern. Els identificaràs per la icona de sol i neu. 

 

 

 

 

Consum del ventilador de sostre

 

El consum d'un ventilador depèn de tres factors principalment:

  • La velocitat del funcionament. La majoria dels ventiladors disposen com a mínim de tres velocitats, però hi ha models que tenen més, com els DC que tenen sis. 
  • Si té llum o no. Els ventiladors amb llum són una bona opció perquè solucionen dos problemes al mateix temps. En aquest cas el seu consum serà major.
  • Tipus de motor. Els amb motors DC consumeixen fins a un 70% menys que els AC. 

cta medio checklist ventilacion

Opcions de control d'un ventilador de sostre 

 

Hi ha tres maneres de controlar un ventilador de sostre

  • Cadena. Una opció simple i econòmica
  • Comandament a distància. El sistema més convencional i còmode. Alguns inclouen temporitzador.
  • Regulador de paret. Mecanisme robust sempre localitzable.
  • Control intel·ligent IoT. És la millor opció, ja que pots controlar el ventilador des d'una app en el teu telèfon intel·ligent o table i sistemes per veu com Alexa, Siri o Google Assistant 

 

El nostre catàleg identifica quin tipus de sistema de control té cada ventilador. Alguns models són accionats per control remot i cadenes, i altres a través d'un interruptor de paret.

 

És important esmentar que els comandaments a distància permeten fins a 16 combinacions de freqüències i es poden ajustar per control remot. A cada ventilador se li ha d'assignar una freqüència diferent perquè funcionin de manera autònoma.

 

Velocitat de rotació recomanada del ventilador

 

Cada espai requereix un rang apropiat de velocitats de rotació del ventilador. 

  • Per al dormitori o l'oficina és millor una velocitat baixa de 50-100 rpm que refresca, però no molesta.
  • Per a espais grans com el menjador o un negoci amb sala, serà millor una velocitat de rotació màxima de 200-300 rpm que, a part de refrescar, dispersarà fums i olors.

 

Com instal·lar el ventilador de sostre

 

Instal·lar en un sostre normal

 

Per al bon funcionament del seu ventilador i la circulació d'aire adequada, recomanem:

  • Entre la paret i la pala, mínim un metre.
  • Del sòl a les aspes, ha d'haver-hi una altura mínima de 2,3m. Encara que en zones de pas no haurien de penjar per sota de 2,20 m.

 

És la distància mínima per a assegurar l'òptim moviment de l'aire. Si l'habitació mesura menys, recomanem els ventiladors que es poden instal·lar directament al sostre. 

 

Podrien col·locar-se més baix si se situa en zones com damunt d'una taula de menjador o un llit, on el risc de xocar amb el ventilador és mínim. També és fonamental que el sostre on s'instal·li sigui resistent. 

 

como elegir un ventilador de techo1

 

 

Instal·lar un ventilador de sostre en sostre alt o inclinat

 

Com a experts en ventilació recomanem col·locar el ventilador a una altura de 2,8 metres si es tracta d'un sostre alt. Alhora, entre el ventilador i el següent objecte (com un moble) ha d'haver-hi mínim un metre. Per a això, s'han d'utilitzar les extensions de les tijas.

 

Si es tracta d'un sostre inclinat, cal buscar ventiladors que siguin aptes per a això i respectar l'angle màxim de 20°.

 

Qui ha d'instal·lar el ventilador de sostre: particular o especialista

 

Si se segueixen les instruccions detallades en els nostres manuals, la instal·lació del ventilador no ha de ser una tasca amb dificultat. No obstant això, com qualsevol altre dispositiu que requereix la instal·lació elèctrica, es recomana que la instal·lació sigui realitzada per un especialista.

 

Manteniment del ventilador de sostre

 

El ventilador de sostre no requereix un manteniment massa tècnic. Simplement, tingues en compte que per a la neteja no es recomana usar aigua, ja que pot danyar el motor. Tampoc s'ha de greixar el ventilador. El motor té coixinets de lubricació permanent. La nostra recomanació és usar un drap suau per a evitar ratllar l'acabat. 

 

Si el ventilador de sostre està inactiu durant un llarg període de temps, desconnecta l'alimentació elèctrica per a evitar una sobrecàrrega elèctrica dels components.

 

Després d'una llarga etapa sense encendre el ventilador, el més recomanable és revisar les connexions, els caragols, la fixació del suport al sostre i que totes les aspes i els seus suports presentin la mateixa inclinació o similar.

 

Consulta més informació sobre el manteniment de ventiladors de sostre.

 

como elegir un ventilador de techo

 

Beneficis del ventilador de sostre 

 

Els ventiladors de sostre són una forma de ventilació saludable que no es limita únicament als habitatges, sinó que resulta a més bastant útil en espais com a oficines, restaurants i fins i tot el sector retail.

  • Proporcionen una sensació de frescor agradable de fins a 8° menys que la temperatura real.
  • Són més saludables que l'aire condicionat
  • Consumeixen fins a un 47%, en contrast amb altres dispositius de refrigeració. 
  • Aporten un toc decoratiu a l'espai on es troben.

 

I és que l'ús de ventiladors de sostre no comporta una caiguda real de la temperatura, però si augmenten la sensació de major frescor. 

 

Millora l'ambient de cada espai

 

En la cuina. Un espai amb més d'una finestra i un extractor, el ventilador ajudarà a llevar les males olors o el fum.

 

En el menjador. És un dels espais més moblats de la casa. A l'hora de triar el ventilador, és bo tenir en compte de quin material està fet i de quin color és per a crear un ambient únic.

 

Dormitori. Els ventiladors silenciosos amb motor DC són ventiladors ideals per al dormitori pel seu baix consum, el poc soroll que emeten i l'aire suau de brisa que proporcionen. No deixis que les altes temperatures puguin amb les teves nits!

 

Selecció millors ventiladors de sostre Faro Barcelona

 

 

 

PALMA M Ventilador marró IP44

PALMA M és un ventilador de sostre amb motor DC marró ideal per a estances des de 13 m² fins a 17,6 m². Aquest ventilador té IP44, així que es pot utilitzar tant a l'interior com a l'exterior de l'habitatge. Té un tractament anticorrosiu de les peces metàl·liques. Accionat per comandament a distància, inclòs. Disposa de 6 velocitats regulables, funció inversa i és apte per a sostres inclinats.

CRUISER XL Ventilador blanc DC

CRUISER XL és un ventilador de sostre blanc ideal per a estances a partir de 28 m². De disseny modern, aquest ventilador amb motor DC funciona accionat per comandament a distància, inclòs. Disposa de 6 velocitats regulables, funció inversa i és apte per a sostres inclinats.

 

 

KLIM L Ventilador negre/noguera DC E27 SMART

KLIM L és un ventilador de sostre negre amb llum dissenyat per Faro Lab amb llum ultra compacte ideal per a la ventilació d'habitacions des de 17,6 m² fins a 28 m². Les pales de noguera fosca d'aquest ventilador de sostre envolten el motor, aconseguint un efecte ultra lleuger. Accionat per comandament a distància, inclòs. Aquest ventilador de sostre disposa de 6 velocitats regulables, funció inversa i és apte per a sostres inclinats. També compta amb la tecnologia SMART FAN-

RUDDER L Ventilador blanc/freixe

RUDDER L és un ventilador de sostre blanc dissenyat per Faro Lab ultra compacte ideal per a estances des de 17,6 m² fins a 28 m². Les pales de fusta blanca/fresno d'aquest ventilador de sostre envolten el motor, aconseguint un efecte ultra lleuger. Accionat per comandament a distància, inclòs. Aquest ventilador de sostre compta amb motor DC, disposa de 6 velocitats regulables, funció inversa i és apte per a sostres inclinats.

HEYWOOD L LED Ventilador negre/fusta fosca DC SMART

HEYWOOD L LED és un ventilador de sostre amb llum dissenyat per Faro Lab amb motor DC ultra compacte, ideal per a estances des de 17,6 m² fins a 28 m². Les pales de fusta clara d'aquest ventilador de sostre envolten el motor, aconseguint un efecte ultra lleuger. Accionat per comandament a distància, inclòs. Aquest ventilador negre disposa de 6 velocitats regulables, funció inversa i és apte per a sostres inclinats.

LUZON L Ventilador blanc DC

LUZON L és un ventilador de sostre blanc de línies modernes ideal per a estances des de 17,6 m² fins a 28 m². Amb motor DC ultra silenciós, està fabricat en acer i pales ABS. Accionat per comandament a distància, inclòs. Disposa de 6 velocitats regulables, funció inversa i és apte per a sostres inclinats.

 

 

Altres preguntes sobre el ventilador de sostre

 

Quant aire mouen els ventiladors?

 

La quantitat d'aire que mouen els ventiladors es mesura en metres cúbics per minut. Com més gran és la quantitat d'aire que mou el ventilador major és la sensació de fred o calor, depenent de la funció seleccionada. 

 

Existeix una relació directa entre la quantitat d'aire i la comoditat proporcionada pel ventilador.

 

 

 

Quin tipus de garantia té un ventilador de sostre?

 

Els ventiladors de sostre Faro Barcelona tenen una garantia de 15 anys per desperfectes en el motor i 2 anys d'altres peces de la unitat. Les bombetes no es consideren part del ventilador.

 

Què indiquen RPM? 

 

Les RPM-revolucions per minut-indica la velocitat a la qual el ventilador gira i, per tant, està relacionada amb el seu consum. Com més gran sigui el RPM, major és el consum. 

 

En el nostre catàleg, pots veure les RPM del ventilador seguit pel símbol "RPM"

 

Ventiladors de sostre Faro Barcelona

 

Ja has vist que un ventilador és un element molt important de la casa i és essencial triar el que millor s'adapti a tu. A Faro Barcelona podràs trobar la gamma més àmplia i variada del mercat. Amb tota mena de ventiladors de sostre aptes per a interiors, exteriors i diferents sostres. Estem segurs que trobaràs el ventilador perfecte per al teu projecte.

 

A més, posem a la teva disposició un formulari de contacte per a resoldre els dubtes i preguntes sobre ventiladors de sostre:.
 

 

CTA blog checklist ventilacion